Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploile nu ne ocolesc in aceasta vara

Ploile nu ne ocolesc in aceasta vara

Ploile nu ne ocolesc in aceasta vara

IUNIE: In estul si in sudul tarii se vor inregistra excese privind cantitatile de precipitatii, in restul tarii inregistrandu-se valori normale pentru aceasta perioada. Vremea va fi instabila, variabila termic si cu precipitatii cu caracter de aversa, in special in prima decada a lunii si spre sfarsitul acesteia. Ploile vor fi izolate, posibil insotite de descarcari electrice pe alocuri, caderi de grindina si intensificari ale vantului.

IULIE: In nord-vestul si in estul tarii valorile inregistrate ale temperaturii vor fi normale pentru aceasta perioada. In celelalte zone ale tarii, mediile termice lunare vor depasi valorile normale. Intervalele cu vreme frumoasa vor alterna cu cele cu instabilitate atmosferica. In luna lui cuptor, valorile temperaturii vor fi cuprinse intre 21 si 31 grade Celsius, iar in sudul tarii se vor inregistra temperaturi de peste 36 grade Celsius, in timp ce minimele vor oscila intre 9 si 19 grade Celsius, fiind mai scazute in centrul si nordul tarii. Instabilitatea atmosferica se va caracteriza prin ploi cu caracter torential, descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ala vantului cu aspect de vijelie.

AUGUST: In majoritatea regiunilor se vor inregistra temperaturi mai ridicate decat valorile normale specifice lunii. In sudul tarii, temperaturile maxime pot atinge 37 grade Celsius. Temperaturile minime sunt cuprinse intre 8 si 18 grade Celsius, iar in cele mai reci nopti sunt posibile temperaturi de 5 grade Celsius. Cantitatile de precipitatii in estul tarii vor fi normale, iar in celelalte zone se vor inregistra cantitati excedentare. Instabilitatea atmosferica se va caracteriza prin averse de ploaie, care vor avea caracter torential si vor fi insotite de descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ale vantului.

Sursa: Ziarul de Iasi Online, 5 iunie 2006

5 iunie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.