Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Europa impartita intre canicula, seceta si inundatii

Europa impartita intre canicula, seceta si inundatii

Europa impartita intre canicula, seceta si inundatii

Autoritatile elene au decretat alerta maxima pentru serviciile de interventie si se pregatesc pentru pene de curent, in conditiile in care se inregistreaza temperaturi de pana la 46 grade Celsius, iunie devenind astfel cea mai fierbinte luna din istoria tarii. Locuitorii Atenei care au luat metroul au iesit din subteran cu ziare pe cap pentru a incerca sa se protejeze de soare, iar turisti inarmati cu sticle de apa si-au gasit refugiu sub cei cativa copaci din centrul orasului. "Serviciile de urgenta sunt in alerta maxima, iar aparatul de stat este pregatit sa gestioneze toate posibilitatile", a declarat directorul protectiei civile, Panayiotis Fourlas, la postul de televiziune public NET.

Avertizarea care ii ameninta pe romani zilele acestea este deopotriva valabila si pentru bulgari. In Bulgaria, temperaturile se vor mentine mult timp intre 35 si 40 de grade Celsius, cu toate ca spre sfarsitul saptaminii sunt asteptate ploi. Temperaturi-record s-au inregistrat si la Istanbul.

In cealalta parte a continentului, furtunile si ploile torentiale care au afectat, in a doua jumatate a saptamanii trecute, mai multe state central si vest europene, indeosebi Germania si Austria, continua sa ravaseasca
Marea Britanie. Potrivit cotidianului The Guardian, cele mai afectate zone vor fi sudul si nord-vestul Angliei.

Sursa: Ziarul de Iasi, 26 iunie 2007

26 iunie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.