Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Stres termic extrem si temperaturi de pana la 38 de grade

Stres termic extrem si temperaturi de pana la 38 de grade

Luni, canicula pare şi mai înverşunată. Prin sudul şi vestul ţării se vor atinge 37, poate 38 de grade şi stresul termic va fi extrem. Doar în zonele mai înalte, cu totul întâmplător, s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată.

În Dobrogea şi Bărăgan, cerul se păstrează curat; se încălzește de la o oră la alta, iar după prânz se instalează canicula şi atmosfera devine înăbuşitoare. Temperaturi sub 30 de grade mai găsim doar la malul mării.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei căldura va fi greu de suportat. Nu prea zărim norii; nici vântul nu prea ne ajută, iar maximele ajung pe la 35 - 36 de grade. Acestea sunt valori înregistrate la umbră, pentru că în plin soare va fi mult mai cald de atât.

Căldură mare se anunţă şi în nordul Moldovei şi prin Bucovina. Temperaturile, mai ridicate dăcât duminică se apropie de pragul caniculei pe la câmpie. Avem cer senin aproape peste tot; doar pe la munte s-ar putea să cadă doi - trei stropi de ploaie, în a doua parte a zilei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş aerul se încinge şi mai tare, canicula se instalează şi aici şi creşte disconfortul termic. În zonele înalte e posibil să apară câţiva nori de ploaie.

Vestul ţării se va topi luni sub razele soarelui. Se face exagerat de cald; se ating chiar şi 38 de grade la umbră şi atmosfera devine sufocantă.

Căldura se intensifică şi în zona Transilvaniei. Temperaturile depăşesc 30 de grade, chiar şi în depresiuni, pe unde dimineaţă este cam răcoare. În vestul provinciei, maximele ajung la 35 de grade; pe la munte s-ar putea să apară o ploaie trecătoare şi vântul va sufla mai tare pe creşte.

În Oltenia cerul rămâne senin, iar după prânz avem căldură insuportabilă şi multă zăpuşeală. Se ating frecvent 36 - 37 de grade, la umbră şi NU este nicio speranţă de ploaie.

Şi în ţinuturile sudice va fi arşiţă mare; temperaturile vor urca spre 37 de grade şi stresul termic va crea probleme.

În Bucureşti, arşiţa pare şi mai înverşunată la început de săptămână. Luni cerul se păstrează curat; se ating în jur de 36, de grade, la umbră şi aerul devine aproape irespirabil. Căldură apăsătoare avem şi marți: soare nemilos, caniculă şi disconfort foarte mare la orele amiezii.

Va fi foarte cald şi în zonele de munte. Luni vom avea o zi frumoasă, cu vânt intens pe creste şi câţiva nori de ploaie mai pe seara.

Marți rămânem cu temperaturile ridicate. Ziua va fi însorită, însă după lăsarea nopţii apar ploi zgomotoase, destul de consistente în nordul Carpaţilor Orientali şi prin Apuseni.

Miercuri se răceşte în toată zona montană. Instabilitatea creşte după prânz şi vin ploi torenţiale, destul de violente, cu grindină, vijelii şi cantităţi mari de apă.

La mare continuă vremea frumoasă. Luni avem atmosferă însorită, briză plăcută şi temperaturi un pic mai ridicate decât duminică. Pe la amiază creşte disconfortul termic.

La fel va fi şi marți: soare, vreme caldă şi multă zăpuşeala după prânz. Se mai încălzeşte puţin şi apa mării. Nici miercuri nu prea zărim norii şi asta înseamnă un nivel ridicat al radiaţiilor ultraviolete.
12 august 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.