Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Seceta din acest an este mai accentuata decat cea din anii 1946 - 1947

Seceta din acest an este mai accentuata decat cea din anii 1946 - 1947

Seceta din acest an este mai accentuata decat cea din anii 1946 - 1947

Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie a subliniat faptul ca "pe termen lung, cantitatile de precipitatii din lunile iunie si iulie, pot ajunge si la 40 l/ mp dar numai punctual, pe suprafete mici, acest fenomen nu va ameliora seceta. In momentul de fata, seceta din acest an este cea mai puternica
inregistrata in Romania, chiar mai accentuata decat in anii 1946 - 1947. Cu toate acestea, zona de nord si centru a tarii nu va resimti la aceeasi intensitate acest fenomen".

Reprezentantii INHGA au informat ca debitele cursurilor de ape sunt in mod evident in scadere. De asemenea, rezerva de umiditate din sol pentru lunile iulie si august, in Campia Romana, Moldova, Dobrogea si Campia de Vest, va scade dramatic. Reprezentantul ANAR a subliniat faptul ca "nu se pune problema impunerii de restrictii pentru urmatoarele 50 de zile iar procentul de umplere al lacurilor de acumulare este de aproximativ 80%". Pentru apa subternana analizele arata ca, de la inceputul lunii iunie s-au inregistrat scaderi intre 5-20 m, a nivelului freatic.

Daca canicula persista, se va trece la aplicarea Planurile de restrictii si folosire a apei in perioade deficitare. Conform acestor planuri restrictiile se vor aplica respectand trei etape, respectiv:
- Etapa I - reducerea treptata a alimentarii cu apa a sistemelor de irigatii,
- Etapa II - diminuarea treptata a debitelor alocate unitatilor piscicole amenajate, in industrie, zootehnie,
- Etapa III - reducerea treptata a debitelor pentru populatie, ca ultima solutie in aplicarea restrictiilor.

Sursa: Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, 22 iunie 2007

22 iunie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.