Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 2007 ar putea fi cel mai cald an din istorie

2007 ar putea fi cel mai cald an din istorie

2007 ar putea fi cel mai cald an din istorie

Aceasta este parerea lui Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, care a acordat un interviu agentiei de stiri, HotNews.ro.

Printre factorii importanti, care fac aceasta vara sa fie secetoasa si calduroasa se numara incalzirea globala. Reprezentantul ANM a mai precizat ca in Romania este prezent de 30 de ani, un trend real de diminuarea a cantitatilor de precipitatii, fapt care s-a observat in acest an prin ploi mai putine si extinderea secetei. Cu toatea acestea in ultimii 7 ani au avut loc fenomene meteorologice extreme. Daca anul 2000 s-a caracterizat printr-o seceta accentuata, in anul 2005 au avut loc inundatii in toata tara.

Reprezentantul ANM estimeaza ca dupa aceasta vara mai calda, va veni o toamna caracterizata de un regim termic si pluviometric in limitele normale.

In ceea ce priveste o prognoza meteo pentru urmatorii ani este imposibil din punct de vedere stiintific sa se realizeze estimari privind evolutia vremii. In prezent exista niste modele climatice globale complexe pana in anul 2100. Din acestea reiese mentinerea tendintei de incalzire a climei, insa nu a fost stabilit cu exactitate cat va fi de intensa. Raportul IPCC (Comitetul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice) din acest an arata ca incalzirea globala va continua chiar si in conditiile in care concentratia gazelor cu efect de sera si a aerosolilor ar ramane neschimbata la nivelul din prezent. In medie, se estimeaza o incalzire globala de 0.2 grade Celsius la zece ani, cu precizarea ca acest nivel poate varia de la o regiune la alta.

Sursa: Hotnews, 21 iunie 2007

21 iunie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.