Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / ANM a emis informare meteorologica de ploi torentiale, vjelii si grindina

ANM a emis informare meteorologica de ploi torentiale, vjelii si grindina

Vremea de luni, 10 iunie 2019, aduce instabilitate în sudul și în estul țării, unde îndeosebi după-amiază local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, însă doar în mod izolat.

Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 24 și 29 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei) și 27-32 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

ANM a emis informare meteorologică pentru România. Până pe 11 iunie 2019 vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

România se pregătește săptămâna aceasta de primul val de caniculă. În pareioada 14-16 iunie 2019, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei, maximele termice se vor apropia sau depăși 35 grade Celsius. Cel mai cad va fi în Banat, sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea continentală, dar și în sudul Moldovei. Indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități, așadar temperaturile resimțite vor fi mult mai ridicate comparativ cu cele înregistrate în termometre.
10 iunie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.