Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo anunta furtuni cu fulgere in Romania

Prognoza meteo anunta furtuni cu fulgere in Romania

Vremea de marți, 21 mai 2019 aduce manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități importante de apă, care fie vor fi date de caarcterul torențial al averselor, fie se vor acumula în intervale scurte de timp. Vizate sunt toate zonele țării, ne așteptăm la averse în toată țara, cu aspect de vijelie și grindină. 

De asemenea, cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp. În zone precum Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele montane se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

La București cerul va fi însorit, cu temeraturi maxime și minime ce se vor încadra între 24°C și 10°C. Vântul va sufla în rafale de 39 km/h, șansele de precipitații sunt relativ mari, de 40%. Temperaturie mai cresc cu două grade C, miercuri și joi, respectiv, 22  și 23 grade C.

Vremea la munte aduce averse și furtuni cu fulgere pe timpul zilei, în timp ce pe timpul nopții noaptea va fi senină. Temperaturile maixme și minime se vor încadra între 18°C și 6°C. Vântl va sufla cu 8 km/h dinspre NV, în rafale de 40 km/h. Cantitățile de apă vor fi însemnate, respectiv 5 L/m². Ploi abundente cu caracter de furtună sunt așteptate și în zilele ce vor urma, așa cum arată buletinul meteo al săptămânii. 
21 mai 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.