Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru weekendul 11-12 mai. Unde va ploua torential

Prognoza meteo pentru weekendul 11-12 mai. Unde va ploua torential

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru weekend-ul 11-12 mai 2019. Vremea va fi în continuare instabilă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor fi însă destul de mari sâmbătă și duminică, în special în sudul țării și în sud-est. Aici se vor atinge sâmbătă și duminică valori de până la 25 de grade Celsius.

Începând de vineri, 10 mai, temperaturile vor fi în creștere. Sâmbătă, în cele mai multe regiuni temperaturile din termometre vor indica aproximativ 20 de grade, ca medie națională în timpul zilei. Sunt anunțate și ploi și se vor semnala înnorări în mai multe regiuni, în special în Dobrogea.

Chiar dacă vor fi aproximativ 23 de grade sâmbătă, 11 mai, și duminică, 12 mai, în București este foarte probabil să plouă. Meteorologii ne avertizează că nu scăpăm de ploi în special în ziua de sâmbătă, când șansele să cadă precipitații sunt de 80%. Și în restul Munteniei va avea loc aceeași situație din punct de vedere termic.

În Oltenia, vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi de aproximativ 22 de grade. Sâmbătă, craiovenii au parte de o zi mohorâtă, iar duminică va fi senin. Duminică este posibil ca temperaturile să crească mult în a doua parte a zilei, când s-ar putea înregistra chiar și 24-25 de grade Celsius.

În Dobrogea, vremea va fi ceva mai rece față de restul regiunilor atât vineri cât și sâmbătă. Vineri, 10 mai, va ploua și se vor înregistra doar 15 grade. Ploile sunt așteptate și sâmbătă la mare, când nu vor fi mai mult de 17 grade. Abia de duminică vor crește temperaturile în această regiune, dar nu foarte mult, ci doar cu un grad față de ziua anterioară.

În Moldova, vremea călduroasă se încheie sâmbătă, dar revine duminică. Deși se vor înregistra aproximativ 22 de grade în zilele de 11 și 12 mai, ploile îi vor supăra pe moldoveni. Se vor înregistra furtuni cu descărcări electrice în special în ziua de sâmbătă. În nordul Moldovei, în ziua de zâmbătă vor cădea precipitații mixte.

În Transilvania, în afara zilei de duminică, 12 mai, nu va fi plăcut deloc. Vor fi maxime de 19-20 de grade, dar însoțite de ploi cu tunete și fulgere. În zonele de deal și de munte ale regiunii precipitațiile vor fi mixte, iar grindina își va face din nou apariție pe ogoarele românilor.

În Banat, vremea va fi plăcută sâmbătă și duminică. Vor fi ceva înnorări, dar șansele de ploaie vor fi mai reduse. Termometrele vor indica aici valori de 23-24 de grade Celsius.
10 mai 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.