Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Un imens nor de praf saharian lovește Europa. Când va ajunge în țara noastră

Un imens nor de praf saharian lovește Europa. Când va ajunge în țara noastră

Un masiv nor de praf saharian, "foarte dens", a lovit zilele acestea Europa, urmând să ajungă în perioada următoare până în Irlanda, Marea Britanie, Polonia și Ucraina. Acest nor de praf saharian va afecta inclusiv România.

Duminică, norul de praf saharian, provenind în principal din Algeria, a cuprins zone importante din Spania, Elveția, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei.

Luni, norul gros de praf a fost împins de vânt spre nordul Italiei și sudul Franței și se așteaptă ca acesta să atingă atât Marea Britanie și Irlanda, cât și sud-vestul Germaniei, regiunea Adriatică și Balcanii de Vest. 

Potrivit estimărilor realizate de meteorologii de la Universitatea din Atena și prezentate de Severe Weather Europe, fenomenul meteorologic va persista cel mai probabil alte câteva zile, simulările indicând praf dens deasupra Marii Britanii și Irlandei marți și miercuri. 

Norul de praf ar urma să se deplaseze apoi spre nord-est și est, până în Polonia și Ucraina, atingând inclusiv Turcia și Cipru până miercuri.

Tot miercuri, acesta ar urma să acopere și mare parte din țara noastră, cele mai afectate regiuni fiind vestul și centrul. Potrivit estimărilor meteorologilor greci, în România cea mai mare concentrație de particule de praf şi nisip saharian se va înregistra în cursul zilei de vineri. 
23 aprilie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.