Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 23 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea în weekend 8-10 martie. Temperaturi de până la 25 de grade Celsius

Vremea în weekend 8-10 martie. Temperaturi de până la 25 de grade Celsius

Temperaturile vor fi foarte ridicate în special vineri, când maximele se vor apropia chiar și de valoarea de 25 de grade Celsius în sud-estul teritoriului. Meteorologii anunță cele mai călduroase zile de până acum.

Sâmbătă vor mai cădea unele ploi locale în Transilvania, Banat, Maramureș și nordul Moldovei (îndeosebi sub formă de aversă), iar regimul termic va fi mai apropiat cu câteva grade de media climatologică a perioadei, spre deosebire de ziua de vineri (însă temperaturile încă vor rămâne considerabil mai ridicate decât ar fi normal pentru dată de 9 martie). Vântul va suflă moderat în sud-vestul și în nord-vestul teritoriului și mai mult slab în restul regiunilor.
 
Temperaturile maxime, potrivit prognozei, se vor încadra în general între 11 și 16 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 14-19 grade în Moldova.

Duminică va plouă pe spații relativ extinse în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei, însă cantități ceva mai importante de apă (până la 15-20 de mm) se vor acumula local doar în Maramureș. Vântul va suflă moderat spre tare în cea mai mare parte a țării, iar la munte pe crește acesta va atinge la rafală până la 80-100 de km/h.
 
Maximele termice vor urcă la prânz până spre 10-15 grade în Transilvania și Maramureș, 12-17 grade în Banat și Crișana, 17-22 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zona Luncii Dunării), în timp ce în Moldova maximele se vor situa în general între 14 și 19 grade Celsius.
8 martie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.