Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi de aprilie, cu maxime de 20 de grade

Temperaturi de aprilie, cu maxime de 20 de grade

Astăzi avem tot vreme caldă, deşi prin vest, nord şi centru temperaturile scad faţă de ziua trecută. Apar ceva nori de ploaie; se înteţeşte şi vântul, iar maximele vor fi de la 7 grade în depresiuni, până la 18 grade prin Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera însorită, dar destul de agitată din pricina vântului, care va atinge viteze de 55-60 Kmh. Se face puţin mai cald decât ieri, iar peste noapte e posibil să cadă câţiva stropi de ploaie.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei ne aşteaptă încă o zi caldă şi frumoasă. Pe la amiază se ating în jur de 16 grade, însă vântul prinde putere şi aici.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se mai adună norii şi e posibil să picure trecător. În ansamblu avem vreme bună, dar temperaturile pierd vreo 5 grade faţă de ieri şi vântul devine tot mai insistent.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme schimbătoare, cu înnorări, ploi locale şi temperaturi mai scăzute decât ieri. Zărim şi soarele din când în când, dar maximele nu mai trec de 10...11 grade.

Se răcoreşte şi în ţinuturile vestice. Ieri s-au atins 20 de grade; astăzi vor fi cel mult 13-14 grade, dar şi acestea sunt valori peste normalul perioadei. Apar câteva ploi pe parcursul zilei, iar vântul are intensificări.

O să plouă puţin şi prin Transilvania, iar în zonele de munte se aşteaptă un pic de lapoviţă. Vântul prinde putere; pe creste va sufla cu peste 90 km/h, iar temperaturile scad şi aici.

Şi prin Oltenia se înnorează, apar ceva ploi, iar vântul devine activ. Va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit, deşi temperaturile nu mai urca la fel de mult ca ieri, când s-au atins şi valori de 20 de grade.

În ţinuturile sudice prindem vreme frumoasă. Norii vor fi rari; temperaturile se menţin ridicate, dar vântul va agita atmosfera şi aici.

În Bucureşti astăzi avem timp frumos, atmosfera primăvăratica, dar şi un vânt cam insistent, care poate atinge 50-55 km/h. Maxima este o valoare de aprilie. Presiunea atmosferică va creşte, dar nu ajunge încă la normal.

Miercuri apar mai multi nori, sunt condiţii să plouă, dar nu se linişteşte nici vântul. Presiunea atmosferică urcă la valori normale.

Joi prindem vreme bună, cer senin şi atmosferă liniştită. Se pot înregistra chiar peste 18 grade, iar în noaptea următoare în jur de 5 grade.  Vineri se face şi mai cald, norii vor fi rari şi atmosfera foarte plăcută. Maximă ajunge pe la 20 de grade.

La munte, ziua de astăzi aduce vreme caldă, însă prin masivele vestice şi în cele nordice, temperaturile scad uşor. Pe zone restrânse apare lapoviţă, iar la altitudini mari, vântul va sufla cu cu putere. Şi miercuri avem temperaturi ridicate pentru acest moment al anului.

În Carpaţii Orientali apare un pic de lapoviţă, în rest o să avem vreme frumoasă. Joi va fi soare şi mai cald decât în zilele anterioare, iar pe creste, vântul va continua să sufle cu putere.

Şi vineri prindem vreme frumoasă, nori puţini şi temperaturi ridicate. Ceva condiţii de ploaie apar spre seară şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Apuseni şi în nordul Orientalilor.
5 martie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.