Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Dupa valul polar, urmeaza temperaturi de 14 grade

Dupa valul polar, urmeaza temperaturi de 14 grade

Luni o să avem soare şi vreme bună, dar dimineaţă mai tremurăm un pic: în zonele centrale este ger. Maximele cresc şi ajung la normal: vor fi de la minus 2 la 10 grade, cu cele mai mari valori în Moldova.

În Dobrogea şi Bărăgan, în prima parte a zilei atmosfera se menţine cam rece, dar după prânz se încălzeşte simţitor. Duminică, în zonă, au fost în jur de zero grade, dar luni se vor atinge 7 grade Celsius.

Se îmbunează vremea şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii vor fi rari, temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de duminic şi vântul mai are unele răbufniri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosfera va fi însorită. Temperaturile saltă chiar şi cu zece grade. De fapt, aici va fi cel mai cald. Abia pe timpul nopţii se adună norii şi apar câţiva fulgi de zăpadă.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş găsim timp frumos şi temperaturi cu 4-5 grade mai mari faţă de cele înregistrate duminică. Pe timpul nopţii va ninge slab şi aici.

Prin vestul ţării, nu se schimbă mare lucru. Duminică au fost 2 grade la amiază, luni cel mult 4 grade. La noapte revine ceaţa şi va fi tot frig, cu minime în jur de minus 5 grade.

În Transilvania, de dimineaţă este ger în multe zone, iar în depresiuni se ating minus 17 grade. După prânz, atmosfera va fi însorită, termomerele vor înregistra valori de peste zero grade în toată provincia, însă la noapte sunt semne că revine gerul.

În Oltenia găsim vreme bună, nori puţini şi temperaturi în creştere faţă de duminică. Dimineaţa va fi însă cam rece.

Soare o să avem şi prin ţinuturile sudice. Va fi mai cald în estul Munteniei, dar tendinţa de încălzire este evidentă peste tot.

Luni prindem vreme bună, se încălzeşte şi termometrele vor indica 6 grade. La noapte revine frigul, se vor înregistra minus 5 grade Celsius, însă la periferie va fi mai frig de atât.

Marți se mai încălzește puţin, o să avem soare, dar peste noapte se adună norii şi barometrele vor înregistra valori scăzute ale presiunii atmosferice.

Miercuri sunt condiţii de ploaie, vremea va fi schimbătoare şi abia târziu, pe timpul nopţii, se înseninează.

Joi se anunţă soare şi vreme caldă, se înteţeşte şi vântul. Maximă va ajunge la 14 grade iar minimă se opreşte pe la 1 - 2 grade: valori de primăvară.

Săptămâna începe cu vreme bună, temperaturile urcă uşor, dar vântul se menţine activ pe crestele Meridionalilor şi în zona Carpaţilor de Curbură. La noapte pot apărea şi ceva fulguieli. 
Marți, norii se înmulţesc şi pe seara va ninge slab.

Temperaturile scad din nou, iar vântul prinde putere şi o să viscolească ninsoarea prin masivele sudice.

Şi miercuri s-ar putea să mai ningă în Meridionali şi în zona Orientalilor. Vântul continua să viscolească ninsoarea, iar temperaturile mai coboară puţin.

Ziua de joi aduce schimbări plăcute. Norii se împrăştie, temperaturile cresc şi, în ansamblu, prindem vreme frumoasă.
25 februarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.