Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Pe harta României apar din nou ploi și condiții de lapoviță în perioada următoare

Pe harta României apar din nou ploi și condiții de lapoviță în perioada următoare

Vremea este extrem de schimbătoare în această perioadă, după cum se vede pe harta ANM. Încep din nou ploile în anumite regiuni, estimează meteorologii.

În Maramureș, cerul va fi mai mult și se estimează condiții de ploaie. Se vor înregistra temperaturi maxime de 6 – 8 grade Celsius. Minimele vor coborî până spre 0 grade. În Crișana, maxima va ajunge până la 8 – 12 grade Celsius, iar minima va scădea până la -3/2 grade. Cerul va fi variabil, cu nori și soare, dar se așteaptă condiții de ploaie. În Banat se anunță cer variabil.

Mercurul din termometre ar putea ajunge până la valoari de 10 – 14 grade Celsius pe timp de zi. Noaptea, valorile termice vor scădea până la -2/2 grade. Vremea se răcește în centrul țării și apare probabilitatea de ploaie. Maxima estimată în zona Transilvaniei este de 5 – 12 grade Celsius, mai scăzută față de ziua de ieri.

Minima ar putea coborî până la -5 grade. Dacă în restul țării temperaturile au început să scadă, în Oltenia va fi deosebit de cald, iar maxima ar putea ajunge până la 16 grade. Minima va coborî până la -2/4 grade în această regiune. ANM anunță temperaturi de 11 – 16 grade și în Muntenia. Pe timp de noapte, valorile termice ar putea scădea cel mult până la 0 grade Celsius.

Vreme frumoasă pentru această perioadă se anunță și în Dobrogea. Prognoza meteo indică temperaturi diurne de 9 – 14 grade. Minima va coborî până spre 2 – 5 grade. În Moldova, șansele de ploaie sunt ridicate. Totuși, temperaturile sunt în ușoară creștere, astfel că maxima zilei ar putea ajunge până la 14 grade Celsius. Pe timp de noapte valorile termice vor varia între -1 și 3 grade.

În București se anunță vreme senină și o medie a temperaturii maxime ce se va stabili în jurul valorii de 11 grade Celsius. Valorile termice nu vor mai jos de 1 grad nici pe timp de noapte. De vineri însă, vremea se strică și în această zonă.

Pe parcursul zilei, vremea se va menține frumoasă la munte, dar de seara încep fenomene de burniță sau chiar ninsoare. Temperaturile diurne vor rămâne în regim pozitiv până noaptea, când încep să coboare sub 0 grade Celsius.
20 februarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.