Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea în weekend 15-17 februarie. Prognoza meteo anunță temperaturi maxime de 16 grade Celsius

Vremea în weekend 15-17 februarie. Prognoza meteo anunță temperaturi maxime de 16 grade Celsius

Potrivit meteorologilor, vremea se încălzește treptat, iar temperaturile vor urca duminică până la 16 grade celsius în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. 

Vineri în prima parte a zilei vor cădea local unele precipitații mixte în sudul Transilvaniei, în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, pentru că mai apoi cerul să devină variabil în toată țară. În munții Făgăraș stratul de zăpadă prezent pe sol va depăși 3 metri, iar riscul de producere a avalanselor va fi unul ridicat, în zona montană fiind prezent cel mai consistent strat de zăpadă din ultimii 10 ani. Vântul va suflă moderat spre tare în sud-estul țării și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 și 5 grade Celsius în Transilvania, Maramureș și Moldova și 5-10 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Dealurile de Vest.

Sâmbătă vremea va fi în general frumoasă la nivel național, cu un cer mai mult senin. Mai ales în prima parte a zilei ceață va persistă pe spații relativ extinse în Transilvania, însă această se va risipi odată cu orele prânzului, potrivit prognozei Vremea.ro. Vântul va suflă slab până la moderat în estul și în sud-estul țării și slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 7 grade în Transilvania, Maramureș și Moldova și 6-11 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, cu cele mai ridicate valori așteptate în vestul extrem al Banatului și în zonele deluroase din nordul Olteniei.

Duminică cerul va fi mai mult senin în aproape toată țară, însă din nou mai ales în prima parte a zilei se va formă ceață pe arii extinse în Transilvania, ceață care va mai persistă doar cu totul izolat în unele vai și depresiuni după orele prânzului. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în nordul extrem al Moldovei. Temperaturile maxime vor crește față de ziua precedentă și vor fi situate în general între 4 și 9 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 8-13 grade în Banat și Crișana și 11-16 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.
15 februarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.