Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in weekend, 1-3 februarie 2019. Temperaturi de pana la 20 de grade Celsius

Vremea in weekend, 1-3 februarie 2019. Temperaturi de pana la 20 de grade Celsius

Prognoza meteo pentru weekend anunta temperaturi de pana la 20 de grade Celsius, izolat. Potrivit meteorologilor, in sud-est mai ales duminica temperaturile maxime urmand sa socheteze cu valori de 16-18 grade Celsius. Citeste prognoza meteo completa pentru weekend.

O vasta depresiune de sorginte atlantica ce va tranzita vestul Europei in urmatoarele zile va aduce in tara noastra printre cele mai ridicate valori termice din acest sezon rece, in sud-est mai ales duminica temperaturile maxime urmand sa cocheteze cu valori de 16-18 grade Celsius, insa cu totul izolat nu sunt excluse a se inregistra si valori de pana la 20 de grade. 

Amplasarea depresiunii in vestul continentului va face ca pe partea sa anterioara sa fie advectat un aer tropical dinspre nordul Africii pe o traiectorie sud-vestica, tara noastra urmand sa se afle in centrul abaterilor termice pozitive. Precipitatiile care vor cadea vor fi putine si exclusiv sub forma de ploaie, inclusiv la munte; acestea se vor semnala local in vest si in sud-vest, iar in prima parte a intervalului izolat si in sud-est.

Sambata, 2 februarie, in vestul tarii se vor semnala in mod local cateva ploi slabe, in timp ce in restul teritoriului cerul va fi variabil. Vantul va sufla moderat in sud-vest, slab pana la moderat in est si mai mult slab in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor creste fata de ziua precedenta in toata tara si se vor incadra in general intre 6 si 11 grade Celsius in Transilvania si Maramures, 8-13 grade in Banat, Crisana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori asteptate in sudul Banatului), 10-15 grade in Muntenia si Dobrogea si 5-10 grade in Moldova.

Duminica, 3 februarie, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada in toata tara, temperaturile care se vor inregistra la pranz urmand sa fie mai degraba specifice inceputului de luna aprilie, potrivit prognozei Vremea.ro. Chiar si dimineata minimele termice vor fi pozitive inclusiv in depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil aproape peste tot, doar spre seara cu totul izolat in Banat fiind asteptate sa cada cateva ploi slabe. Vantul va sufla moderat in sudul Banatului si in Dobrogea si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 8 si 13 grade in Transilvania si Maramures, 11-16 grade in Banat, Crisana si Oltenia, 13-18 grade in Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in estul Luncii Dunarii) si 8-13 grade in Moldova.
1 februarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.