Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 21 ianuarie - 3 februarie 2019

Prognoza meteo pentru perioada 21 ianuarie - 3 februarie 2019

Urmatoarele doua saptamani (21 ianuarie - 3 februarie 2019) vor fi caracterizate, din punct de vedere meteorologic, de o vreme in general normala pentru perioada din calendar, dar si cu valori termice pozitive pe timpul zilei, in timp ce precipitatiile mixte vor fi destul de insemnate, mai ales la nivel local, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), data luni publicitatii.

In Banat, regimul mediu de temperatura va avea, pana spre sfarsitul lunii ianuarie, fluctuatii de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei, cu maxime intre 1 si 4 grade, respectiv minime intre -4 si -2 grade, la valori peste cele normale - cel mai probabil in zilele de 23 si 24 ianuarie cand vor fi 4 - 7 grade ziua si 0 - 2 grade noaptea, mediat regional. Desi prezentand inca un grad mare de incertitudine, caracteristica ultimelor doua zile de ianuarie si a primelor zile ale lunii februarie este estimata a fi de situare a temperaturilor in apropierea ecartului mediu specific acestei perioade din an. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, iar in perioada 23 - 25 ianuarie, atunci cand vor predomina ploile, se pot cumula si cantitati de apa mai importante.

In Crisana, pana spre sfarsitul lunii ianuarie, vor fi fluctuatii in regimul mediu de temperatura, de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime de 1 - 3 grade si minime intre -6 si -4 grade) la valori peste cele normale. in zilele de 23 si 24 ianuarie s-ar putea inregistra temperaturi de 3 - 6 grade ziua, respectiv intre -2 si 1 grad, pe timpul noptii. Ultimele doua zile din ianuarie si primele zile din februarie vin cu valori termice ce se vor situa in apropierea ecartului mediu caracteristic acestei perioade din an, posibil usor peste acesta. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, iar in perioada 24 - 25 ianuarie, atunci cand vor fi mai ales ploi sau lapovita, acestea vor deveni in general moderate cantitativ.

In Transilvania, regimul mediu de temperatura va avea, pana spre sfarsitul lunii ianuarie, fluctuatii de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei la valori peste cele normale. si aici, in intervalul 23 - 25 ianuarie, vor fi intre 3 si 7 grade pe timpul zilei si intre -3 si 0 grade noaptea, mediat regional. Desi gradul de incertitudine a modelului probabilistic este inca destul de mare, in ultimele doua zile de ianuarie si primele zile ale lunii februarie este estimata inregistrarea unui ecart termic apropiat de cel caracteristic acestei perioade din an. Probabilitatea pentru precipitatii mixte sau predominant ninsoare va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, insa acestea vor fi in general slabe.

In Maramures, pana spre sfarsitul lunii ianuarie, vor fi fluctuatii in regimul mediu de temperatura de la valori in jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime de 0 - 2 grade si minime intre -7 si -5 grade) la valori peste cele normale - cel mai probabil in zilele de 24 si 25 ianuarie, cand vor fi 3 - 5 grade ziua si intre -2 si 0 grade noaptea, ca medie regionala. Pentru ultimele doua zile din ianuarie si primele zile ale lunii februarie este estimata situarea temperaturilor in apropierea ecartului mediu caracteristic acestei perioade din an, posibil usor peste acesta. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe (predominant ninsori, dar temporar si lapovita sau ploaie) va fi relativ ridicata in majoritatea zilelor din intervalul de referinta.

In Moldova, pana spre sfarsitul acestei luni, temperatura aerului va avea variatii de la un interval la altul, totusi majoritatea valorilor diurne se vor situa in jurul celor normale in aceasta perioada din an, respectiv intre -2 si 1 grad, maxime mai ridicate fiind posibile in jurul datei de 25 ianuarie, cu precadere in sudul regiunii. in privinta regimului termic nocturn sunt estimate valori peste cele normale in aceasta luna, intre -4 si 2 grade, mediat regional, iar in noaptea de 21 spre 22 ianuarie vor fi posibile temperaturi mai coborate, local in jurul pragului de ger (-10 grade). Estimarile pentru finalul lui ianuarie si inceputul lunii februarie indica un ecart termic mediu apropiat de cel climatologic specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii slabe si local moderate cantitativ (ninsori, lapovita si ploaie) va fi mai mare in intervalul 23 - 25 ianuarie.

In Dobrogea, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat, in cea mai mare parte a intervalului, de valori peste cele normale in aceasta perioada din an, cele mai ridicate urmand a se inregistra intre 23 si 25 ianuarie, respectiv maxime de la 6 la 10 grade si minime intre 2 si 6 grade. in cele mai reci perioade, sunt anticipate temperaturi apropiate de regimul mediu climatologic, cu valori intre 1 si 4 grade, ziua, si intre -4 si -2 grade, noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii, sub forma de ploi, temporar moderate cantitativ, va fi mai ridicata in intervalul 23 - 26 ianuarie.

In Muntenia, intervalul debuteaza cu un regim termic apropiat de cel climatologic specific. Maximele vor oscila intre 1 si 4 grade, iar minimele intre -5 si -3 grade. Ulterior, pana spre data de 28 ianuarie, sunt anticipate temperaturi peste cele normale in ultima decada a lunii ianuarie, un ecart mediu diurn de 4 - 8 grade si nocturn de la -1 la 3 grade. Estimarile pentru ultimele zile de ianuarie si inceputul lunii februarie, desi prezinta un grad relativ ridicat de incertitudine, tind sa indice un regim termic apropiat sau usor peste cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 23 - 26 ianuarie, atunci cand vor predomina ploile si vor fi cantitati de apa local mai insemnate.

In Oltenia, intervalul de referinta va debuta cu un regim termic apropiat de cel climatologic specific (maxime de 1 - 3 grade si minime intre -5 si -3 grade). Pana spre data de 28 ianuarie sunt anticipate temperaturi peste cele normale in ultima decada a lunii ianuarie, cu un ecart mediu diurn de 3 - 7 grade si nocturn de -1 pana la 3 grade. Estimarile pentru ultimele doua zile de ianuarie si inceputul lunii februarie au un grad relativ ridicat de incertitudine, dar tind sa indice un regim termic apropiat sau usor peste cel normal al perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 22 - 25 ianuarie, atunci cand vor predomina ploile, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate, la nivel local.

In zonele montane, desi vor fi variatii de la un interval la altul, valorile termice se vor situa in cea mai mare parte a intervalului in jurul celor normale acestei perioade din an, cu maximele osciland intre -6 si -2 grade, respectiv minime intre -12 si -7 grade. in perioada 23 - 25 ianuarie, temperaturile se vor situa peste mediile climatologice. Astfel, sunt de asteptat valori diurne usor pozitive, iar nocturne in medie intre -8 si -4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va ridicata in mare parte a intervalului, dar cu precadere in perioada 23 - 26 ianuarie, cand vor predomina ninsorile. Vor fi si precipitatii mixte, local moderate si insemnate cantitativ.
21 ianuarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.