Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Meteorologii anunta pentru perioada 21- 27 ianuarie 2019 o vreme destul de rece

Meteorologii anunta pentru perioada 21- 27 ianuarie 2019 o vreme destul de rece

Meteorologii anunta pentru perioada 21- 27 ianuarie 2019 o vreme destul de rece, dar cu fluctuatii ale valorilor termice atat ziua, cat si pe parcursul noptilor, in timp ce precipitatiile slabe cantitativ, mai ales sub forma de ninsoare, vor continua sa fie prezente in majoritatea regiunilor, releva prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata luni.

In Banat, in perioada 21 - 23 ianuarie, dupa care va urma o usoara crestere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie similara cu cea a maximelor si se vor situa in medie sub zero grade pe toata durata de prognoza. Precipitatii, in general slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic in cursul intervalului de prognoza.

In Crisana, in perioada 21 - 23 ianuarie, dupa care va urma o usoara crestere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie similara cu cea a maximelor si se vor situa in medie sub zero grade in tot intervalul de prognoza analizat. Precipitatiile vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala cu caracter temporar pe toata durata intervalului.

In Transilvania, valorile termice diurne vor scadea usor de la medii de doua grade Celsius la o medie cuprinsa intre -2 si -1 grad in perioada 21 - 23 ianuarie. Dupa aceste zile, va urma o usoara crestere a temperaturilor, pana la doua grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului si se vor situa, in medie, intre -8 si -2 grade. Precipitatii, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor doua saptamani.

In Maramures, valorile termice diurne vor scadea din nou, de la medii de doua grade Celsius spre o medie intre -1 si zero grade, in perioada 21 - 23 ianuarie, dupa care va urma o usoara crestere de temperatura, spre doua grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului si se vor situa, in medie, intre -6 si -2 grade. Precipitatiile, predominant ninsori moderate cantitativ in primele zile, se vor semnala cu caracter temporar in restul intervalului de doua saptamani, dar vor fi in general slabe.

In Moldova, temperatura aerului va avea o evolutie oscilanta. in intervalul 21 - 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea treptat pana la o medie a maximelor de -2 grade, iar ulterior, se estimeaza o crestere pana la doua grade Celsius. Temperaturile minime vor avea o evolutie similara cu cea a maximelor si vor fi, in medie, sub zero grade pe toata durata de prognoza, cea mai rece dimineata fiind cele din 23 ianuarie, cand media valorilor termice minime va fi intre -7 si -6 grade. Precipitatii slabe cantitativ se vor semnala cu caracter temporar indeosebi in timpul celei de-a doua saptamani.

In Dobrogea, regimul temperaturii aerului va avea fluctuatii. in intervalul 21 - 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea treptat pana la o medie a maximelor de 3 grade, iar ulterior, se estimeaza o crestere, spre 6 - 7 grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie similara cu cea a maximelor si vor fi, in medie, sub 2 grade in tot intervalul de prognoza, cea mai rece dimineata fiind cele din 23 ianuarie, cand media valorilor termice minime va fi in jur de -4 grade. Precipitatii in general slabe cantitativ se vor semnala cu caracter temporar indeosebi in timpul celei de-a doua saptamani.

In Muntenia, regimul temperaturii aerului va avea oscilatii de la un interval la altul. incepand din 21 ianuarie si pana pe 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea treptat pana la o medie a maximelor de 1 grad Celsius. Se estimeaza o crestere a valorilor termice pana la 4 - 5 grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie similara cu cea a maximelor si vor fi, in medie, sub zero grade pe toata durata de prognoza, cea mai rece dimineata fiind cele din 23 ianuarie, cand media valorilor termice minime va fi in jur de de -6 grade. Precipitatii slabe cantitativ se vor semnala cu caracter temporar, indeosebi in cursul saptamanii viitoare.

In Oltenia, in intervalul 21- 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea treptat pana la o medie a maximelor de 1 - 2 grade, iar ulterior, pana la finalul intervalului de prognoza, se estimeaza o usoara crestere, la 3 - 4 grade. Temperaturile minime vor avea, la randul lor, evolutii oscilante si se vor situa, in medie, sub zero grade pe toata durata intervalului. Cea mai rece dimineata fiind cele din 23 ianuarie, cand media valorilor termice minime va oscila intre -7 si -6 grade. Precipitatii slabe cantitativ se vor semnala cu caracter temporar, mai ales pa parcursul celei de-a doua saptamani.

In zonele montane se vor inregistra permanent medii ale temperaturii aerului sub pragul de inghet. Valorile termice diurne vor scadea treptat spre o medie de -5 grade in perioada 21 - 23 ianuarie, dupa care va urma o usoara crestere pana la -2 grade. Temperaturile minime se vor situa, in medie, intre -10 si -5 grade. Vor fi ninsori moderate si local insemnate cantitativ in primele zile, iar in restul intervalului se vor semnala zilnic precipitatii in general slabe, predominant ninsori.

Estimarile sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.
21 ianuarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.