Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi scazute si vant puternic in multe regiuni din tara

Temperaturi scazute si vant puternic in multe regiuni din tara

Marti, vremea se raceste, si in plus, vantul amplifica senzatia de frig. Prin vest, nord si centru, ninsorile se extind dupa lasarea noptii si vor fi mai consistente pe la munte.

Vantul nu se linisteste nici miercuri. Pe crestele Carpatilor mai poate depasi 120 Km/h, iar in sud si centru va atinge viteze de 65 KM/h. O sa mai ninga la munte, prin nordul si centrul tarii, iar in zonele joase din vest, vor mai fi conditii de lapovita si polei. Temperaturile cresc usor.

Joi, vremea continua sa se incalzeasca. Vom avea soare si atmosfera destul de placuta. Prin nord, nord-vest si centru mai sunt ceva innorari, dar precipitatiile apar sporadic abia in noaptea urmatoare.

Ziua de vineri ne-aduce vreme frumoasa aproape peste tot. Doar prin nord-vest vin cativa stropi de ploaie, iar la munte se asteapta un pic de lapovita.

In Dobrogea si Baragan avem o zi destul de insorita, desi marti dimineata mai sunt ceva innorari si ninsori. Vantul ramane activ, iar temperaturile scad fata de ieri, cand pe litoral s-au atins 7...8 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim nori de ninsoare acum dar vreme frumoasa si vant mai tarziu. Se face mai frig decat ieri, iar peste noapte temperaturile ating pragul gerului.

Vremea se raceste si in nordul Moldovei si in Bucovina. Luni, pe aici s-au inregistrat 5...6 grade; astazi vor fi in jur de zero grade si vantul va accentua senzatia de frig. Norii apar in trecat si pot lasa cativa fulgi de zapada.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se raceste foarte tare, iar din cauza vantului frigul va fi si mai greu de suportat. Ninsorile apar sporadic pe timpul zilei, dar se extind dupa lasarea noptii si vor fi mai serioase in zonele montane de aici.

Temperaturile coboara si in vestul tarii. Vantul are intensificari si aici, si va amintesc ca in zona de munte a judetelor Hunedoara si Caras-Severin, este i vigoare chiar un cod portocaliu de intensificari ale vantului. Se pot depasi viteze de 125 km/h, viscolul reduce mult vizibilitatea. Ninsorile revin la noape. in zona de munte.

In Transilvania gasim innorari si un pic de soare, dar la noapte ninsorile cuprind suprafete tot mai mari. Frigul va fi accentuat de vantul nervos, care in zona montana inalta poate depasi chiar si 120 Km/h.

Aerul rece ajunge si in zona Olteniei, pe unde ieri s-au atins si 8 grade. Astazi vom avea soare si pana la 2 in termometre, insa din cauza vantului vom simti valori mult mai scazute de atat.

In tinuturile sudice, norii se risipesc, dar temperaturile coboara si aici, mai ales pe timpul noptii, iar vantul accentueaza senzatia de frig.

In Bucuresti, acum sunt zero grade si ninge. Mai sunt conditii de fulguiala o ora, doua, dar mai tarziu se arata soarele si maxima ajunge pe la 2 grade, dar vantul ramane destul de activ, asa ca vom resimti mai putin de atat.

La noapte se face foarte frig: vor fi minus 7 grade in centru, insa in zona periferica, temperatura se apropie de pragul gerului. Noaptea trecuta am avut doar minus 2 grade.

Miercuri avem o zi cam neplacuta: multi nori si un vant tot mai insistent, care poate atinge viteze de 45 KM/h. Joi se insenineaza, vantul se domoleste, iar temperaturile urca pana la 6 grade.
15 ianuarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.