Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 7 - 20 ianuarie 2019

Prognoza meteo pentru perioada 7 - 20 ianuarie 2019

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis luni, 7 ianuarie, prognoza meteo pentru perioada 7-20 ianuarie, astfel ca putem afla cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani, in toate regiunile tarii. Cand, daca si unde va ninge, dar si care vor fi temperaturile, minime si maxime, in urmatoarea perioada.

In Banat, pana in data de 12 ianuarie vremea va fi rece, cu medii ale maximelor cuprinse intre -2 si 0 grade, exceptand ziua de 9 ianuarie, cand media acestora se va situa in jurul valorii de 2 grade. Apoi, valorile termice diurne vor fi in crestere usoara si treptata, de la o medie de 2 -3 grade, spre o medie de 4 – 5 grade in ultimele zile ale intervalului, fiind apropiate de cele specifice perioadei de referinta. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa, in medie, intre -5 si -2 grade, mai putin in noaptea de 7 spre 8 ianuarie, cand vor tinde spre pragul de ger, o medie in jurul a -10 grade. Precipitatii, in general slabe cantitativ, cu caracter temporar, se vor semnala in perioada 8 – 14 ianuarie, apoi vor fi posibile doar pe spatii mici si trecator.

In Crisana, pana in jurul datei de 14 ianuarie vremea va fi rece, cu medii ale maximelor cuprinse intre -3 si 0 grade, exceptand zilele de 9 si 13 ianuarie, cand media acestora se va situa in jurul valorii de 2 grade. Apoi, valorile termice diurne vor fi in crestere usoara si treptata spre o medie de 3 – 4 grade in ultimele zile ale intervalului, apropiindu-se de cele specifice perioadei de referinta. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa, in medie regionala, intre -5 si -2 grade, mai putin in noaptea de 7 spre 8 ianuarie, cand vor tinde spre pragul de ger, o medie in jurul a -10 grade. Precipitatii, in general slabe cantitativ, cu caracter temporar se vor semnala in perioada 8 – 14 ianuarie, apoi vor fi posibile doar pe spatii mici si trecator.

In Transilvania, vremea va fi rece in primele doua zile, cu temperaturi maxime, in medie regionala, in jurul a -4 grade, dar in data de 9 ianuarie acestea vor fi in crestere spre medii de 0 – 1 grad. Apoi, pana pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea din nou spre o medie de – 4 grade. in perioada 13 – 17 ianuarie, media regionala a maximelor se va situa intre -2 si 0 grade, cu o usoara tendinta de crestere, in ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1 – 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa in medie intre -8 si -5 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie cand acestea se vor situa si sub pragul de ger, in medie intre -14 si -10 grade. in zilele 9 si 10 ianuarie, vor fi precipitatii, posibil moderate cantitativ, dar cu caracter local si temporar si in perioada 11 – 15 ianuarie, in timp ce in restul intervalului acestea pot aparea doar izolat si trecator.

In Maramures, vremea va fi rece in primele doua zile, cu temperaturi maxime, in medie regionala, de – 6 – – 5 grade, dar, in zilele de 9 si 10 ianuarie, acestea vor fi in crestere spre medii de 0 grade. in 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea din nou spre o medie de -4 grade, dupa care, in perioada 12 – 17 ianuarie, media acestora se va situa intre -2 si 0 grade si abia spre finalul intervalului vor avea o usoara tendinta de crestere, spre o medie de 1- 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa, in medie regionala, intre -7 si -4 grade, exceptand noaptea de 7 spre 8 ianuarie, cand acestea se vor situa si sub pragul de ger, in medie spre -14 grade. Precipitatii, in general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter local si temporar, in cea mai mare parte a intervalului.

In Moldova, vremea va fi rece in primele doua zile, cu temperaturi maxime, in medie regionala, in jurul a -4 grade, dar in data de 9 ianuarie acestea vor fi in crestere spre medii de 0 grade. Apoi, pana pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea din nou spre o medie de – 4 grade. in perioada 12 – 17 ianuarie, media maximelor se va situa in jurul valorii de 0 grade, cu o usoara tendinta de crestere in ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1 – 2 grade.

In Dobrogea, vremea va fi rece in primele doua zile, cu temperaturi maxime, in medie regionala, in jurul a – 2 grade, dupa care in zilele de 9 si 10 ianuarie se va incalzi, iar media acestora va creste spre 4 grade. Pe 11 si 12 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea din nou spre medii de 0 – 2 grade, apoi vor avea o usoara tendinta de crestere spre o medie de 4 – 5 grade, fiind apropiate de cele specifice perioadei. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa, in medie regionala, intre -4 si 0 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie, cand acestea vor tinde spre o medie in jurul a -6 grade. in zilele 9 si 10 ianuarie, vor fi precipitatii, local moderate cantitativ, in timp ce in restul intervalului acestea pot aparea doar trecator.

In Muntenia, in primele doua zile de prognoza, vremea va fi rece, cu o medie regionala a temperaturilor maxime in jurul a -2 grade, dupa care pe 9 si 10 ianuarie media acestora va creste usor spre 2 grade. in 11 si 12 ianuarie, valorile termice maxime vor fi in jurul unei medii de 0 grade, apoi, pana la sfarsitul intervalului, vor avea o tendinta de crestere treptata, de la 2 spre 4 grade. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa, in medie regionala, intre -7 si -3 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie, cand valorile nocturne vor tinde spre o medie in jurul a -9 grade. in zilele de 9 si 10 ianuarie, vor fi precipitatii, local moderate cantitativ in data de 9 ianuarie, in timp ce in restul intervalului acestea pot aparea doar trecator.

In Oltenia, vremea va fi rece in primele doua zile, cu temperaturi maxime, in medie regionala, in jurul a – 2 grade, dupa care, in perioada 9 – 12 ianuarie, se va incalzi usor, iar media acestora se va situa intre 0 si 2 grade. Tendinta de crestere usoara si treptata a valorilor termice diurne se va mentine pana la finalul intervalului, cand se vor situa in jur de 4 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani si se vor situa in medie intre -6 si -2 grade, exceptand noptile de 8 si 9 ianuarie, cand vor tinde spre o medie de -10 grade, respectiv -8 grade. in data de 9 ianuarie vor fi precipitatii, local moderate cantitativ, in timp ce in restul intervalului acestea vor aparea doar trecator si pe arii restranse.

La munte, vremea va fi rece, cu o medie regionala a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsa intre -8 si -4 grade, exceptand zilele de 7 si 8 ianuarie, cand media va fi de -12…-10 grade, precum si ultimele zile, cand se vor inregistra valori termice diurne in medie in jurul a -2 grade. Majoritatea noptilor vor fi geroase, cu medii ale minimelor ce vor oscila intre -12 si -8 grade, mai putin noaptea de 7 spre 8 ianuarie, cand media va tinde spre -16 grade. Temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, in cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse in perioada 9 – 15 ianuarie.
8 ianuarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.