Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Iarna grea din ianuarie si vara cu fenomene extreme. Prognoza meteorologilor pentru anul 2019

Iarna grea din ianuarie si vara cu fenomene extreme. Prognoza meteorologilor pentru anul 2019

Meteorologii anunta ca vin zapezile si gerul. In 2019, vremea va continua sa se schimbe de la o zi la alta si sa ne surprinda cu fenomene extreme. Vom trece de la temperaturi blande, la minus 15 grade. Specialistii anunta ca va ninge abundent si va fi viscol si in februarie, iar aprilie va veni cu temperaturi de vara.

Vremea se schimba radical, iar fenomenele extreme vor domina anotimpurile. Ianuarie a inceput cu temperaturi blande, dar va continua cu ger si zapada in toata tara.

Stratul de zapada va ajunge la un metru si jumatate pe varful muntilor, iar pe Valea Prahovei va trece de o jumatate de metru.

Meteorologii ne avertizeaza ca iarna in toata puterea cuvantului va fi si in februarie. Ne asteptam la cateva episoade de viscol, iar stratul de zapada va fi consistent, inclusiv in sudul tarii.

In martie, am putea avea pericol de inundatii, ca in lunile iunie si iulie ale anului trecut.

Excesul de apa, insa, ar putea reface echilibrul de umiditate din sol, dupa ce in 2018 am avut patru luni de seceta. Anotimpul cald va fi tot mai lung si plin de fenomene extreme.

La toamna ne ameninta seceta prelungita. Iarna va alterna intre zile cu viscol si ger si perioade cu temperaturi de primavara. Vortexul polar va continua sa schimbe agresiv anotimpurile in Romania.

Aerul rece polar va cobori tot mai des spre tara noastra si, cand va intalni aerul umed mediteranean, va aduce ninsori si viscol. Vremea va influenta radical si agricultura.
4 ianuarie 2019
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.