Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo anunta revenirea ninsorilor

Prognoza meteo anunta revenirea ninsorilor

Prognoza meteo anunta precipitatii in mare parte a tarii, care se vor extinde in zilele urmatoare, anuntand astfel un weekend cu zapada, ploi sau lapovita si polei. in Bucuresti, vineri, vor fi maximum 2 grade Celsius.

Vineri, vremea se schimba in tara, desi valorile termice vor fi in continuare apropiate de mediile multianuale. Ziua, vor fi innorari temporare si se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, in nord si nord-est, iar spre seara si in extremitatea sud-vestica a tarii. Noaptea, cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii, in general moderate cantitativ, pe arii extinse in jumatatea sud-vestica a tarii si local in rest. Va ninge si se va depune strat de zapada, mai consistent in Carpatii Meridionali, sudul Crisanei, Banat si local in Oltenia si Muntenia.

Cu o probabilitate mai ridicata in regiunile sudice, spre dimineata ninsorile se vor transforma pe suprafete mici in lapovita si ploaie si se va produce polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in a doua parte a intervalului in sud-vestul si sudul teritoriului, precum si in zona de munte, cu viteze ce vor depasi la rafala 65...70 km/h in sudul Banatului si in zona montana aferenta precum si pe crestele Carpatilor Meridionali. Prognoza meteo estimeaza ca temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -7 si 2 grade, mai ridicate pe litoral. in zonele joase de relief, se va semnala ceata. Presiunea atmosferica va creste in nordul si estul tarii.

Sambata, vremea va fi predominant inchisa si se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii. Acestea vor fi in general insemnate cantitativ in vestul tarii, precum si in zonele deluroase si montane din rest, unde vor predomina ninsorile si va continua sa se depuna strat de zapada, local consistent. in Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, iar spre seara si noaptea in partea de sud si sud-est a Moldovei, precipitatiile sub forma de ninsoare si lapovita se vor transforma treptat in ploaie si local se va produce polei sau ghetus. Vantul va avea intensificari temporare la munte, in regiunile sudice, sud-estice si partial in cele centrale, cu rafale in general de pana la 45...50 km/h, iar pe creste si peste 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra de la valori in jurul a -3 grade in nordul Moldovei si depresiuni, pana la 10 grade in sudul litoralului. Minimele termice se vor situa intre -6 si 6 grade, usor mai ridicate in zona costiera a Dobrogei.

ANM transmite ca joi, in Capitala, cerul, variabil in prima parte a zilei, se va innora treptat, iar in cursul noptii va ninge, moderat cantitativ si se va depune strat de zapada. Spre dimineata, va creste probabilitatea ca ninsoarea sa se transforme in lapovita sau chiar ploaie si sa se formeze polei. Vantul se va intensifica in a doua parte a intervalului, cand rafalele vor atinge in jur de 40 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima va fi de -2...-1 grad. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Cerul variabil in prima parte a zilei, se va innora treptat dinspre sud-vest in toata zona montana. Mai ales noaptea, va ninge, in general moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada, mai consistent in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali si pe arii mai restranse in celelalte masive. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari in a doua parte a intervalului, cu viteze ce vor depasi la rafala 65...70 km/h in Muntii Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali. Valorile termice vor marca o usoara crestere fata de cele din intervalul precedent.
14 decembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.