Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 3 - 16 decembrie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 3 - 16 decembrie 2018

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis luni, 26 noiembrie, prognoza meteo pentru perioada 3-16 decembrie, astfel ca putem afla cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani, in toate regiunile tarii. Cand, daca si unde va ninge, dar si care vor fi temperaturile, minime si maxime, in urmatoarea perioada. 

In Banat valorile termice diurne vor continua sa creasca, astfel ca se vor inregistra medii de 10 grade in cea de a doua zi de prognoza, apoi vor marca o scadere, pana in jur de 6 grade si din nou o crestere usoara spre data de 8 decembrie, la valori in medie de 8 grade. Dupa aceasta data tendinta acestora va fi de scadere, spre temperaturi maxime in medie de 0…2 grade. 

Temperaturile nocturne vor fi si ele in crestere la inceputul perioadei, cand se vor atinge 2…4 grade. in intervalul 6 – 9 decembrie, media acestora va fi de 0…2 grade, dupa care scaderea va fi treptata, astfel ca pentru mijlocul lunii decembrie sunt prognozate minime in jur de -6 grade. 

In Crisana procesul de incalzire va continua pana in data de 4 decembrie cand se vor inregistra in medie 10 grade ziua, apoi se va raci usor, spre valori de 4…6 grade. Ulterior este prognozata o noua incalzire, astfel ca, pe 8 decembrie, media regionala a maximelor va fi de 6…8 grade, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza se va raci continuu, pana la valori ce nu vor mai depasi 0 grade. Noptile vor fi calde, cu valori pozitive pana in 5 decembrie, cand minimele vor fi de 3…4 grade, dar se va raci accentuat in noaptea imediat urmatoare, spre valori in jurul a -2 grade. Vor urma nopti usor mai calde pana in 9 decembrie, dar apoi scaderea de temperatura prognozata va determina minime in medie de -6 grade pe data de 16  decembrie. 

In Transilvania media regionala a temperaturilor maxime va marca o scadere treptata in intervalul 4 – 7 decembrie, de la 6 la 2 grade, va creste usor, spre 4 grade in data de 8 decembrie, urmand o scadere treptata si continua pana la valori de -2 grade spre finalul celei de a doua saptamani. Regimul termic nocturn va creste accentuat, de la -8 grade la inceputul intervalului, pana la valori in jurul a 0 grade. in intervalul 6 – 9 decembrie vor fi variatii intre -4 si -2 grade, apoi se va raci semnificativ, culminand cu medii de -10 grade. 

In Maramures in prima saptamana valorile diurne vor avea usoare fluctuatii, cu crestere pana la 6…7 grade in data de 4 decembrie, scadere spre 2…3 grade si din nou crestere la 4 grade in data de 8 decembrie, urmand ca in intervalul 10 – 16 decembrie scaderea sa fie continua si semnificativa, pana in jurul unei medii regionale de -2 grade. Temperaturile minime vor marca o crestere pana la medii in jurul a 2 grade in data de 5 decembrie, vor varia putin in intervalul 6 – 9 decembrie, la valori intre -4 si 0 grade, apoi vor scadea semnificativ, atingand in medie -8 grade. 

In Moldova in prima saptamana de prognoza se vor inregistra variatii termice in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime care in medie vor oscila intre 2 si 5 grade si minime cuprinse, in general, intre -4 si 0 grade. Dupa data de 10 decembrie este prognozata o scadere treptata a temperaturii, de la o medie a valorilor maxime de 4…5 grade, pana spre valori negative de -4…-2 grade la finalul intervalului. Noptile vor fi tot mai reci, incat pentru finalul intervalului media regionala va ajunge la -8 grade. 

In Dobrogea in prima saptamana de prognoza se vor inregistra variatii termice in jurul mediilor multianuale. Astfel, media temperaturii maxime va scadea usor de la 7…8 grade in primele doua zile, pana spre 4 grade la mijlocul saptamanii, apoi se va incalzi, incat pentru ziua de 9 decembrie sunt estimate maxime in jur de 10 grade. Dupa aceasta data, este prognozata o scadere treptata a maximelor, astfel ca, pentru mijlocul lunii decembrie, media acestora va ajunge la 0 grade. Temperaturile minime se vor situa in jurul valorii de 0 grade, nopti mai calde urmand sa se inregistreze in perioada 9 – 11 decembrie, cand media acestora va fi pozitiva, de 3…4 grade, dar spre finalul perioadei, dupa 13 decembrie, sunt prognozate minime usor negative de -2…-4 grade. 

In Muntenia in intervalul 3 – 9 decembrie, temperaturile maxime vor avea variatii de la o zi la alta, si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade, urmand ca in a doua saptamana temperaturile medii diurne sa scada treptat pana la valoarea de 0 grade. Intervalul de prognoza va debuta cu valori medii nocturne negative, in general de -7…-5 grade, insa ulterior, intre 5 si 8 decembrie, temperatura minima medie va fi mai ridicata, in jurul unei medii de -2 grade. in a doua saptamana minimele termice vor fi in scadere, pana la o medie de -6 grade in zilele de 15 si 16 decembrie. 

In Oltenia in prima saptamana vor fi variatii termice de la o zi la alta, urmand a se inregistra medii ale valorilor maxime cuprinse intre 3 si 8 grade. Ulterior este prognozata o scadere a valorilor termice diurne, astfel ca pentru finalul intervalului de prognoza este estimata o medie regionala a valorilor maxime de numai 0…2 grade. Temperaturile minime, la inceputul intervalului, vor fi in medie de -6…-4 grade, apoi se va incalzi, iar pe 5 decembrie se va ajunge la o medie a acestora de 1 grad. in intervalul 6 – 8 decembrie, temperatura minima nocturna va fi constanta la valori, in medie, de -1 grad. incepand cu 9 decembrie, cand se vor inregistra minime in jur de 0 grade, si pana la sfarsitul intervalului, scaderea va fi continua, pana la valoarea medie de -6 grade (in zilele de 15 si 16 decembrie). 

La munte in prima saptamana vor fi variatii termice de la o zi la alta, urmand a se inregistra medii ale valorilor maxime cuprinse intre 3 si 8 grade. Ulterior este prognozata o scadere a valorilor termice diurne, astfel ca pentru finalul intervalului de prognoza este estimata o medie regionala a valorilor maxime de numai 0…2 grade. Temperaturile minime, la inceputul intervalului, vor fi in medie de -6…-4 grade, apoi se va incalzi, iar pe 5 decembrie se va ajunge la o medie a acestora de 1 grad. in intervalul 6 – 8 decembrie, temperatura minima nocturna va fi constanta la valori, in medie, de -1 grad. incepand cu 9 decembrie, cand se vor inregistra minime in jur de 0 grade, si pana la sfarsitul intervalului, scaderea va fi continua, pana la valoarea medie de -6 grade (in zilele de 15 si 16 decembrie). 
3 decembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.