Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo anunta ger record in Romania

Prognoza meteo anunta ger record in Romania

Vremea pe 29 noiembrie va fi extrem de rece in toata tara. Prognoza meteo anunta temperaturi minime record, chiar si de minus 16 grade, din cauza unui val de aer siberian. In Bucuresti vor fi minus 3 grade.

In noapte de miercuri spre joi vremea se va raci, astfel ca va fi izolat geroasa in nord-estul si centrul tarii. Nebulozitatea va persista si va continua sa ninga in sudul si sud-vestul teritoriului, iar in prima parte a intervalului, local in sud-est si izolat in est, in timp ce in restul zonelor cerul va deveni variabil. Temperaturile minime se vor situa, in general, intre -13 si -3 grade.

Valorile termice vor deveni negative in cea mai mare parte a tarii, astfel ca vremea va fi deosebit de rece, in special in regiunile extracarpatice, chiar geroasa noaptea in nord, nord-est si centru si izolat in sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -6 si 2 grade, iar cele minime se vor incadra intre -16 si -3 grade.

Gerul naprasnic de joi va fi provocat de un val de aer siberian, care va face ca temperaturile sa fie si cu 12 grade mai scazute fata de media acestei perioade de final de noiembrie.

Cerul va fi variabil in nord-vest si centru, dar va avea innorari in celelalte zone, unde izolat si trecator va ninge slab sau va fulgui si vor fi conditii de ceata cu chiciura. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-est, unde la rafala se vor inregistra viteze de 45...55 km/h, iar temporar in jurul a 60 km/h, spulberand zapada depusa. Presiunea atmosferica va fi in crestere mai ales in est.

Vremea va fi deosebit de rece in toate regiunile vineri, local geroasa dimineata si noaptea. Prognoza meteo anunta ca temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -9 si 1 grad. Cele minime se vor incadra intre -16 si -4 grade, mai scazute in depresiuni, pana in jurul a -19 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile extracarpatice unde trecator si izolat vor fi ninsori slabe sau fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari ziua in sud-est. Pe arii restranse vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

si sambata, vremea va fi foarte rece. Maximele zilei vor fi intre minus 9 si minus 3 grade. Noaptea va fi ger naprasnic: temperaturile vor fi cuprinse intre minus 15 si minus 4 grade.

si in Capitala vremea va fi foarte friguroasa joi. Temperaturile nu vor fi pozitive: ziua, vor fi de minus 4, minus 3 grade. Noaptea, minimele ating minus 6, minus 7 grade Celsius, transmite ANM.

Cerul va fi variabil cu innorari, dar numai izolat ninsori slabe in zona Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari pe creste. Temperatura aerului va avea valori mai scazute decat in intervalul precedent, sub limita de ger dimineata si noaptea, iar la altitudini mai mari de 1500 m si ziua. Pe vai si in depresiuni, pe arii restranse, va fi ceata, indeosebi in orele diminetilor.
28 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.