Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo cu ninsori si ger cumplit in toata tara

Prognoza meteo cu ninsori si ger cumplit in toata tara

Vremea din 28 noiembrie se anunta deosebit de rece. Prognoza meteo aduce ninsori viscolite la Bucuresti si la munte, dar si temperaturi minime de - 11 grade Celsius.

Miercuri vremea se va raci in toata tara, iar precipitatiile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare in aproape toate regiunile. Ultimele rulari ale modelelor numerice indica posibilitatea aparitiei fenomenului de viscol local in sudul tarii, unde si cantitatile de apa vor fi mai insemnate (pana la 15-20 de mm) si se va depune strat de zapada.

Din pacate, datorita impredictibilitatii configuratiei sinoptice de la nivelul sud-estului Europei, grosimea precisa a stratului de zapada nu poate fi estimata cu mai mult de 24 de ore in avans. Vantul va sufla tare in sud-estul tarii (cu rafale de pana la 60-70 de km/h) si slab pana la moderat in restul zonelor. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 0 si 5 grade in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -3…2 grade in Moldova, din nou cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in nordul extrem al regiunii.

Vremea din 28 noiembrie la Bucuresti anunta ninsoare atat ziua, cat si noaptea. De altfel, Capitala se afla inca din 27 noiembrie sub alerta de cod galben de ninsori si viscol, alerta ce va fi valabila pana in cursul zilei de vineri, 29 noiembrie. Temperaturile maxime si minime se vor incadra intre -1°C si  -6°C. Vantul va suflaa cu putere si va viscoli zapada, in rafale de 26 km/h dinspre NE ziua si rafale de 45 km/h noaptea. Cantitatea de precipitatii la Bucuresti va atinge <1 L/m².

Vremea la munte se anunta deosebit de rece, cu ninsori abundente si temperaturi maxime si minime ce se vor incadra intre  -3°C si  -11°C. Vantul va sufla in rafale si va viscoli zapada acumulata. Rafalele vor atinge 27 km/h pe timpul zilei. Vremea va fi in continuare foarte rece, joi, inregistrandu-se cele mai mici temperaturi din aceasta saptamana, respectiv -14 grade Celsius. 
27 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.