Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2018

Vremea pe 2 saptamani 26 noiembrie-9 decembrie. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, din care reiese ca iarna isi intra definitiv in drepturi. Urmatorul intreval va fi caracterizat de zile si nopti geroase, ninsori insemnate cantitativ. 

In Banat vremea se va raci treptat, dar accentuat, astfel ca media temperaturilor maxime va scadea de la 12 grade in prima zi spre 1 grad in data de 30 noiembrie, apoi va marca o crestere usoara, spre 7 grade in 3 decembrie. Pana la sfarsitul intervalului nu vor fi variatii termice semnificative; valorile diurne se vor situa, in medie, intre 4 si 7 grade. Temperaturile minime vor scadea accentuat in prima saptamana, de la o medie de 8 grade la inceput, pana la -8 grade in noaptea de 30 noiembrie / 1 decembrie. Ulterior, valorile termice nocturne vor marca o crestere, spre 0...1 grad, dar vor fi in continuare cu mult mai coborate fata de normalul perioadei. Se vor semnala precipitatii, in perioada 26 - 29 noiembrie cand pe arii restranse vor fi mai insemnate cantitativ, precum si in intervalul 3 - 9 decembrie.

In Crisana vremea se va raci treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va scadea de la 12 grade la inceputul intervalului, spre 1 grad in data de 30 noiembrie, apoi se va incalzi usor, valorile termice diurne urmand a se incadra intre 1 si 6 grade. Temperaturile minime vor scadea accentuat, de la o medie regionala de 8 grade in prima dimineata, la -9 grade in noaptea de 30 noiembrie / 1 decembrie, apoi vor marca o crestere spre -2...0 grade pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, dar se vor mentine cu mult mai coborate decat cele obisnuite in aceasta perioada. Se vor semnala precipitatii in perioada 26 - 29 noiembrie, cand vor fi mai insemnate cantitativ, dar si in intervalul 03-09 decembrie cand vor fi, in general, moderate.

In Transilvania media regionala a temperaturilor maxime va marca o scadere treptata de la 10 grade, in prima zi, pana la -2 grade in data de 30 noiembrie, apoi va creste usor spre 2...4 grade. Regimul termic nocturn va scadea accentuat, de la minime de 4 grade la inceputul intervalului, pana la valori sub limita de ger, in medie de -15...-14 grade. Ulterior acestei date, temperaturile minime vor creste spre o medie de -4...-2 grade. Vor fi precipitatii, local moderate cantitativ, in perioadele 26 - 29 noiembrie si intre 03 si 09 decembrie.

In Maramures temperaturile maxime vor fi in scadere pana la finalul lunii noiembrie, in medie, de la 9 grade la inceput, spre 0 grade, apoi in crestere pana la valori de 2...4 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere accentuata, de la 6 grade la inceputul intervalului, spre -12 grade, in noaptea de 30 noiembrie / 01 decembrie, astfel incat vremea va deveni geroasa. Apoi, minimele nocturne vor fi in crestere pana spre -2 grade (in noaptea de 03/04 decembrie), dupa care nu vor avea variatii importante. Se vor semnala precipitatii, moderate cantitativ, in perioadele 26 - 29 noiembrie si intre 03 si 09 decembrie.

Pana la finalul lunii noiembrie, in Moldova temperatura aerului va fi in scadere accentuata. Temperaturile maxime vor scadea de la o medie de aproximativ 2 grade la inceput, pana spre -6 grade in ultima zi, iar la cele nocturne, de la o medie de 0 grade, pana la -15 grade in 30 noiembrie dimineata, astfel vremea devenind geroasa. in intervalul 01-05 decembrie, media temperaturilor maxime va fi in crestere de la -5 spre 3 grade, iar cea a minimelor de la -15 grade pana la -2 grade. Ulterior, variatiile termice, putin semnificative, vor fi spre scadere usoara, in medie pana la 2 grade la maxime si -4 grade la minime. Vor cadea precipitatii, in perioadele: 26 – 29 noiembrie, cand temporar vor fi mai insemnate cantitativ si 03 – 09 noiembrie, cand vor fi in general moderate.

In Dobrogea vremea se va raci pana la inceput de decembrie. in medie, vor fi maxime de la 12 grade in prima zi pana la -2 grade in 30 noiembrie si minime de la 5 grade la inceput spre -8 grade in dimineata de 01 decembrie. Ulterior, temperatura aerului va creste - la valorile diurne spre o medie de 7 grade (05 decembrie) si 0...1 grad la cele nocturne, apoi variatiile termice nu vor fi semnificative. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului de referinta, dar mai cu seama in perioadele 26 – 29 noiembrie, cand vor fi mai insemnate cantitativ si intre 06 si 09 decembrie, cand vor fi in general moderate.

In Oltenia media regionala a maximelor va fi in scadere de la 4...5 grade la inceputul intervalului, pana la -3 grade in data de 30 noiembrie, iar cea a minimelor va cobori spre -11 grade pana la 1 decembrie. Ulterior, temperatura maxima aerului va creste, in medie, pana la 6...7 grade in data de 5 decembrie, iar cea minima se va situa in jurul a -1 grad, in 7 decembrie. Dupa aceea, tendinta temperaturii va fi din nou de scadere, dar usoara. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in perioada 26 - 29 noiembrie, cand temporar vor fi mai insemnate cantitativ, precum si dupa data de 6 decembrie, cand vor fi in general slabe.

La valorile diurne, la munte temperatura aerului va fi in scadere spre -7 grade pana in 29 noiembrie, apoi in crestere spre 2 grade pana in ziua de 4 decembrie si din nou in scadere, dar usoara si treptata, pana la – 2 grade, la sfarsitul intervalului. Media minimelor va fi in scadere, de la 1 grad in prima dimineata, pana la -13 grade in 30 noiembrie, astfel vremea devenind geroasa; in crestere pana la -4 grade in data de 4 decembrie, apoi in scadere spre -7 grade la sfarsitul intervalului. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in perioadele 26 – 29 noiembrie si 03 – 09 decembrie si local vor fi moderate si insemnate cantitativ.
26 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.