Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo anunta zi de iarna veritabila

Prognoza meteo anunta zi de iarna veritabila

Vremea pe 22 noiembrie este deosebit de rece, cu precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in multe regiuni ale tarii. in est, prognoza meteo estimeaza temperaturi care nu vor depasi zero grade ziua. in Bucuresti, maxima va fi de 3 grade.

Vremea va fi inchisa, cu precipitatii in mare parte din tara. in jumatatea de sud-vest va ploua pe arii extinse, izolat moderat cantitativ, iar in prima parte a noptii in Moldova local va mai ninge slab. in zona montana treptat vor predomina ninsorile, iar spre dimineata ploile se vor transforma in lapovita si izolat ninsoare si in regiunile sudice. Izolat vor fi conditii de polei sau ghetus. Temperaturile minime se vor incadra intre -6 si 5 grade.

Joi, vremea va fi deosebit de rece in regiunile extracarpatice, iar in restul tarii valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale in ultima decada a lunii noiembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre -3... -2 grade in jumatatea de nord a Moldovei si 6... 8 grade in regiunile vestice. Minimele termice vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, mai scazute in Moldova, estimeaza prognoza meteo. Cerul va fi noros, cu intervale de inseninare in cursul noptii local in estul teritoriului. Se vor semnala precipitatii mixte in Oltenia si pe spatii mici in Muntenia si in estul Transilvaniei, iar in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei si sudul Dobrogei vor predomina ploile.

in zona montana vor fi precipitatii mixte, iar pe creste ninsori. Izolat vor fi conditii de polei sau ghetus. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificari in prima parte a zilei in sud-est, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor atinge 55... 65 km/h. Pe arii restrânse, mai ales noaptea, se va semnala ceata, asociata izolat cu depunere de chiciura. Presiunea atmosferica va creste la valori de regim baric distinct anticiclonic.

in Capitala, vremea va fi deosebit rece in regiunile extracarpatice in ziua vineri, transmite ANM. in restul teritoriului, valorile termice se vor situa in general in jurul celor normale in aceasta perioada din an, noaptea devenind rece in zonele centrale. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 grade in Moldova si 9...10 grade in Banat, Crisana si sud-vestul Transilvaniei. Minimele termice vor fi cuprinse in general intre -10 si 2 grade, cu cele mai mici valori in Moldova si estul Transilvaniei. Cerul va fi partial noros, iar probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa.
22 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.