Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Regiunile unde se formeaza polei pe sosele. Temperaturile ajung si la -15 grade

Regiunile unde se formeaza polei pe sosele. Temperaturile ajung si la -15 grade

Vremea se mentine dezagreabila in aceasta saptamana. La aceasta ora avem mai multe avertizari cod galben de ceata asociata cu POLEI pentru toata zona sudica a tarii, din Mehedinti si Gorj pana in Buzau si Ialomita, inclusiv zona Bucurestiului.

Sunt avertizari cod galben de ceata asociata cu POLEI, in vigoare in aceasta dimineata in toata zona sudica a tarii, din Mehedinti si Gorj pana in Buzau si Ialomita, inclusiv zona Bucurestiului. Se circula cu dificultate, asadar, mare atentie daca plecati la drum. in sud-vestul tarii, mai exact in sudul judetului Caras-Severin, vantul creeaza ceva probleme, poate atinge viteze de 75 km/h. A aparut un cod de ceata si pentru Brasov si Covasna.

Astazi avem frig si ploi in multe zone, iar acum, dimineata, ceata este asociata cu poleiul in multe zone. Prin sud-vest se pot acumula 20 de litri de apa pe metru patrat, oar temperaturile vor fi de la 0 la 10 grade in nord-vest.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Pe aici gasim ceata si polei in prima parte a zilei. Avem chiar un cod de galben, in vigoare pana la ora 11. in general, atmosfera se mentine inchisa si se mai raceste putin fata de ieri. Dupa pranz apar ploile, iar vantul sporeste senzatia de frig.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei avem vreme neplacuta: cod galben de ceata cu polei in judetul Buzau. Cer acoperit, vant activ si temperaturi foarte modeste in toata zona. Precipitatiile vin pe seara si dupa lasarea noptii si vor domina ninsorile.

In nordul Moldovei si in Bucovina ne asteapta o zi mohorata si extrem de rece, cu maxime in jur de zero grade. E posibil sa apara soarele, dar pe seara si la noapte se intorc ninsorile.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se incalzeste fata de ziua trecuta si maximele urca spre 9...10 grade. innorarile persista, iar peste noapte vin ceva precipitatii, in special ploi.

Se mai incalzeste si in tinuturile vestice, dar o sa avem vreme urata, cu ploi consistente si vant intens. in zona Banatului se pot acumula 25 de litri de apa pe metru patrat, iar vantul va sufla tare, cu viteze de 70...75 Km/h.

In Transilvania avem o dimineata extrem de rece, mai ales in zona depresionara. Mai tarziu, prin vestul provinciei se ating 7...8 grade, dar isi fac aparitia ploile. La noapte precipitatiile se extind, iar prin Transilvania estica vor fi mai mult ninsori.

In Oltenia gasim vreme rea, cu ploi serioase, ce pot lasa 25 de litri de apa pe metru patrat si un vant destul de insistent. Maximele ajung cu greu la 3...4 grade, iar din pricina vantului temperaturile resimtite vor fi si mai scazute. Este risc mare de aparitie a poleiului.

Si in tinuturile sudice o sa avem vreme urata si rece, cu ploi mai serioase pe timpul noptii. Temperaturile se opresc pe la 2...3 grade si in plus vantul accentueaza senzatia de frig.

Joi se raceste mai tare in sud si est, pe unde si vantul sporeste senzatia de frig. Lapovita apare prin sud si vest, in Moldova o sa mai fulguiasca, iar noaptea, in depresiuni se lasa gerul.

Foarte frig va fi si vineri. Dimineata poate aduce ceata, mai tarziu zarim si soarele trecator, dar vantul ramane activ. Maximele pot fi negative prin tinuturile estice, iar noaptea, in estul Transilvaniei se pot inregistra valori de minus 15 grade.
21 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.