Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo anunta ger si ploaie inghetata

Prognoza meteo anunta ger si ploaie inghetata

Vremea din 20 noiembrie aduce temperaturi scazute si fenomenul de ploaie inghetata in anumite regiuni ale Moldovei, dar si la munte. Ce anunta prognoza meteo in Romania, marti, 20 noiembrie 2018.

Marti vremea se va incalzi usor in toata tara si vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie peste tot, cu exceptia Moldovei, unde acestea vor mai fi si sub forma de lapovita (sau chiar ploaie inghetata in sudul regiunii) si se vor semnala doar odata cu lasarea intunericului. Cantitatile de apa asteptate a se acumula vor fi in general slabe de aceasta data, doar in sud-vest urmand sa se stranga pana la 10-15 mm.

Vantul va sufla moderat in sud-vestul tarii si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre 0 si 5 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade in Banat si Crisana, 2-7 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -1…4 grade in Moldova.

In Bucuresti se inregistreaza o crestere usoara a temperaturilor, dar numai pe timpul noptii. Cerul va fi acoperit de nori, atat ziua cat si noaptea. Va ploua atat pe timpul zilei, cat si noaptea. Temperaturile maxime si minime la Bucuresti, marti 20 noiembrie, se vor incadra intre 3°C si 0 grade Celsius. Vantul va sufla cu putere, in rafale de  37 km/h. Cantitatile de apa inregistrate vor fi de  <1 L/m² pe timpul zilei si 8 L/m² pe timpul noptii. Ziua urmatoare, fenomenul de ploaie inghetata va cuprinde si capitala Romaniei, existand astfel riscul de polei. Vezi aici ce anunta prognoza meteo pentru saptamana in curs: 19-25 noiembrie 2018.

La munte cerul va fi acoperit de nori, vantul sufla cu putere, cu 4 km/h dinspre E. Meteorologii anunta ca la munte, pe timpul noptii ne vom confrunta cu fenomenul de ploaie inghetata si cu polei. Temperaturile maxime si minime se vor inacdra intre  2°C si 0°C. Cantitatile de apa ce se vor strange sunt de  4 L/m² pe timpul noptii. Tempraturile scad in urmatoarele zile: urmeaza ninsori abundente si frig!
20 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.