Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Romania, intre furtuni si seceta

Romania, intre furtuni si seceta

Romania, intre furtuni si seceta

Vremea instabila din ultimele zile a creat dezechilibre puternice intre judete. Daca unele judete se confrunta cu seceta, de aseara unele regiuni s-au confruntat cu furtuni si ploi torentiale. 

In judetul Constanta, in mai bine de 30 de sate, fantanile au secat, iar oamenii sunt nevoitit sa se aprovizioneze cu apa de la cativa kilometri distanta. In Alexandria, la 300 kilometri distanta fata de Constanta sunt inundatii provocate de ploaie torentiala si grindina. Canalizarea numai face fata volumului de apa, strazi, institutii si case din oras fiind inundate. In judetul Galati, ploaia abundenta a produs inundatii in Tecuci, comunele Munteni si Matca. Importante suprafete agricole au fost afectate. In aceste zone, o rupere de nori de aproape doua ore a adus peste 60 de litri pe metrul patrat, provocand inundatii, iar pe unele strazi masinile chiar au intrat la apa.

In judetul Ialomita, culturile de grau au fost compromise in mare parte si numai 7.000 de hectare de culturi au rezistat secetei. In gradini, cartofii, rosiile si ardeii s-au uscat. Astfel, agricultorii, care nu au fost inspirati sa-si asigure culturile nu vor beneficia de fonduri de la bugetul de stat.

Localitai din judetul Hunedoara au fost afectate de vijelie si de inundatii. Acoperise smulse, apartamente ramae fara geamuri, cateva gospodarii inundate, trafic deviat,  aceasta este situatia in localitati din Hunedoara.

Sursa: Antena 3, 6 iunie 2007


6 iunie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.