Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Record de ninsori si ger extrem saptamana asta

Record de ninsori si ger extrem saptamana asta

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru saptamana viitoare 19-25 noiembrie. Vremea anunta recorduri de ninsori in luna noiembrie si ger extrem. Sunt prognozate zapezi insemnate cantitativ. Cele mai mari ninsori din sudul tarii, in luna noiembrie, din ultimii 20 de ani!

In saptamana viitoare 19-25 noiembrie, temperatura aerului va avea valori mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile estice, sudice si partial in cele centrale, iar in restul tarii vor fi in general apropiate de mediile multianuale ale saptamanii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi cel mai probabil excedentare in regiunile sudice, estice si local in centrul tarii, iar in restul teritoriului se vor situa in jurul mediilor climatologice ale saptamanii.

Vremea din saptamana viitoare 19-25 noiembrie 2018 aduce temperaturi maxime si minime la Bucuresti ce se incadreaza intre 7 grade si -5 grade Celsius. La munte, valorile termice ating -6 si 6 grade Celsius.

Avansul unei mase de aer rece venita dinspre nordul Europei a patruns deja pe teritoriul Romaniei, iar in deplasarea sa catre sud va intra in Marea Mediterana, unde va ajuta la formarea unui ciclon cu o traiectorie transbalcanica; depresiunea in cauza se va deplasa dinspre bazinul central al Marii Mediterane inspre nord-est, urmand sa afecteze si majoritatea teritoriului tarii noastre prin precipitatii importante cantitativ. Datorita faptului ca in altitudine aerul va fi unul rece, precipitatiile vor cadea sub forma de lapovita si ninsoare in majoritatea zonelor (cu exceptia sud-estului, unde vor fi doar ploi), iar pe arii extinse din Oltenia, nordul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si Moldova se va depune un strat consistent de zapada.
19 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.