Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo anunta racire dramatica in jumatate de tara

Prognoza meteo anunta racire dramatica in jumatate de tara

Vremea pe 13 noiembrie se raceste considerabil in estul tarii, unde temperaturile ajung la doar maximum 6 grade. Prognoza meteo anunta in schimb valori peste medie in vest, insa si acolo vor fi schimbari de miercuri. in Bucuresti, marti, vor fi 9 grade, cu 4 mai putin fata de luni.

Vremea va fi in general inchisa in regiunile extracarpatice, cu nebulozitate de tip stratiform si pe spatii relativ restranse ploaie slaba sau burnita, in timp ce in restul teritoriului cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra intre -1 si 10 grade, mai scazute in estul Transilvaniei. Se va semnala ceata local in zonele joase din sud si est si izolat in rest.

Marti, vremea va continua sa se raceasca si va fi in general inchisa in regiunile extracarpatice, cu nebulozitate joasa de tip stratiform, asociata trecator cu ploi slabe si burnita. in restul teritoriului valorile de temperatura se vor mentine mai ridicate decat in mod obisnuit, iar cerul va fi variabil, cu innorari seara si noaptea cand local va ploua. in zona inalta a Carpatilor Orientali si Meridionali, la sfarsitul intervalului, vor fi precipitatii slabe sub forma de lapovita sau ninsoare.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul zilei pe crestele montane, in sudul Banatului, nordul Moldovei si in Delta Dunarii. Temperaturile maxime vor fi de la 5...6 grade in Moldova si Dobrogea, pana la 18...19 grade in Dealurile de Vest, iar minimele se vor incadra intre -1 si 8 grade, mai scazute in estul Transilvaniei. in zonele joase, pe arii restranse, se va forma ceata. Presiunea atmosferica va scadea foarte putin, la valori in apropierea celei normale.

Miercuri, vremea va fi in general inchisa in jumatatea de est a tarii, unde temporar va ploua, iar valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale specifice datei. La munte, in general la altitudini mai mari de 1400 m, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. in restul teritoriului regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei, iar cerul va fi variabil, cu unele innorari si pe arii restranse ploi slabe, in special ziua. Prognoza meteo estimeaza temperaturi maxime cuprinse intre 5 si 15 grade, iar cele minime intre -1 si 7 grade.

Ziua, cerul va fi variabil, cu nebulozitatea de tip stratiform sau ceata, trecator posibil asociata izolat cu burnita sau ploi slabe la altitudini mai mici in zona Carpatilor Meridionali, a Carpatilor Orientali si a Muntilor Banatului. Noaptea vor fi innorari in cea mai mare parte a zonei montane si pe arii in general restranse se vor semnala ploi slabe, ce spre sfarsitul intervalului in zona inalta a Carpatilor Orientali si Meridionali se vor transforma in lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari pe creste, cu precadere in timpul zilei. Valorile termice vor fi usor mai scazute decat in ziua precedenta in majoritatea masivelor.
13 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.