Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Harghita: Minus 10,3 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scazuta temperatura din tara

Harghita: Minus 10,3 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scazuta temperatura din tara

Cea mai scazuta temperatura din tara s-a inregistrat vineri dimineata, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a aratat minus 10,3 grade Celsius.

Potrivit meteorologului Eugen Mitea, de la Centrul Meteorologic "Transilvania Sud" Sibiu, si in celelalte localitati harghitene s-au inregistrat temperaturi negative, respectiv minus 8 grade la Joseni, minus 6 grade la Toplita si minus 1 grad Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Valoarea de minus 10,3 grade Celsius, masurata la Miercurea Ciuc, este cea mai scazuta inregistrata la nivel national, a precizat Eugen Mitea.

Sursa citata a adaugat ca aceste temperaturi sunt obisnuite pentru judetul Harghita, dar este anormal faptul ca maximele sunt foarte ridicate, iar diferentele de temperatura dintre valorile minime si cele maxime sunt de peste 20 de grade.

De altfel, pe 4 si 5 noiembrie, in tot judetul Harghita s-au depasit maximele absolute ale acestor zile, valorile de temperatura ajungand la 27 de grade Celsius la Odorheiu Secuiesc si la 25 de grade la Miercurea Ciuc, respectiv Toplita.

Minima zilei de 9 noiembrie, in Harghita, s-a inregistrat in anul 1982, la Miercurea Ciuc, cand termometrele au aratat minus 13 grade Celsius. Minima absoluta a lunii noiembrie, in judet, s-a consemnat in 27 noiembrie 1993 la Joseni, unde mercurul termometrelor a coborat pana la minus 28,3 grade Celsius.
9 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.