Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in noiembrie, decembrie si ianuarie

Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in noiembrie, decembrie si ianuarie

Vreme capricioasa la inceputul lunii noiembrie. Este cald in vestul si nord-vestul tarii: s-au inregistrat peste 20 de grade. in schimb, in estul si sudul tarii, s-a instalat deja toamna. Meteorologii ANM au publicat prognoza pentru patru saptamani si asa am aflat cum va fi vremea  pana la 1 decembrie.

Temperaturile vor fi in scadere in toata tara. Potrivit prognozei ANM, cerul va fi variabil, cu innorari local persistente, mai ales ziua, in regiunile sudice si estice unde pe arii restranse va mai ploua slab. Vantul va sufla slab, cu unele intensificari in zona Muntilor Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 19 grade, iar cele din timpul noptii intre 2 si 11 grade. in zonele joase, izolat va fi ceata.  

Miercuri, joi si vineri (7-9 noiembrie), temperaturile vor fi intre 14 si 16 grade in vestul tarii, in jur de 12 grade in Moldova, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, iar la munte vor fi in jur de 10 grade la orele pranzului. Probabilitatea de ploaie slaba va fi mai mare in regiunile sud-vestice.  

Spre sfarsitul lunii temperaturile se vor situa in general in jurul celor climatologic normale pentru aceasta saptamana (8 -12 grade), iar ploile vor fi putine in centrul si nordul tarii, dar in vest se vor cumula cantitati apropiate de normalul acestei perioade.

In luna decembrie precipitatiile totale lunare vor fi local excedentare in regiunile centrale si sudice si apropiate de mediile climatologice in restul teritoriului. Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi cuprinse in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, local mai ridicate decat acestea in sud-estul tarii.

Deocamdata se cunoaste faptul ca vremea se raceste la finalul lui noiembrie si tot atunci am putea avea parte de primele ninsori. Decembrie si ianuarie nu vor fi niste luni blande, caci am putea avea parte de frig intens, cu minime de 20 grade Celsius si viscol puternic.

In luna ianuarie temperaturile vor fi mai ridicate in sud-estul tarii si mai coborate in regiunile centrale si nord-estice. Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi in general apropiate de normal, posibil  local mai ridicate in sud-est, sud si vest. Potrivit masuratorilor de specialitate, media multianuala lunara pentru luna ianuarie este de -2,1 grade Celsius, luandu-se in considerare parametrii monitorizati in intervalul 1981-2010.

7 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.