Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea sa schimba radical. De la 30 de grade, trecem la ninsori si temperaturi scazute

Vremea sa schimba radical. De la 30 de grade, trecem la ninsori si temperaturi scazute

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza pentru luna noiembrie. Se pare ca vom mai avea temperaturi ridicate pana saptamana viitoare. Dupa aceasta perioada, frigul va pune stapanire pe intreaga tara.

In luna noiembrie, sunt așteptate precipitatii in cea mai mare parte a Romaniei. Temperaturile vor scadea semnificativ. Incepand cu 4 noiembrie si pana la finalul intervalului de prognoza temperaturile maxime vor scadea cu aproximativ 6 grade, iar cele minime cu 5 grade. in acest interval, vom avea parte de ploi de scurta durata.

In zonele de campie si de deal din Muntenia, Oltenia, Moldova, Banat, Crisana si Maramures sunt caracteristice valori medii intre 4 si 6 grade Celsius . in Transilvania, Bucovina si in Subcarpatii Moldovei, temperatura medie variaza intre 2 si 4 grade Celsius. La munte, in zona joasa, dar si in depresiunile intramontane sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse intre -2 si 0 grade Celsius,  iar in zona montana inalta (peste 1500 m) aceste valori coboara sub -4 … – 2 grade Celsius.

Cantitatea maxima absoluta lunara de precipitatii din noiembrie, inregistrata la statiile meteorologice din Romania, este de 357,9 l/m2 , la Dr. Tr. Severin, in anul 1937. La Bucuresti, maxima absoluta lunara de precipitatii este de 224,5 l/m2 , inregistrata la Bucuresti-Afumati, in anul 1966. Cantitatea maxima absoluta lunara de precipitatii cazuta in 24 de ore, inregistrata la statiile meteorologice din Romania, este 146,8 l/m2 (Dr. Tr. Severin, 6 noiembrie 1937). La Bucuresti, cantitatea maxima absoluta de precipitatii cazuta in 24 de ore este de 78,4 l/m2 , inregistrata in 4 noiembrie 1962, la Bucuresti-Filaret, potrivit ANM.

In prima saptamana din luna noiembrie, vremea se anunta mai calda decat in mod normal, cu o medie a temperaturilor maxime intre 13 si 16 grade si a minimelor intre 6 si 10 grade. insa, in cea de-a doua saptamana temperaturile vor scade treptat, media maximelor nu va mai depasi 8 grade, iar a minimelor 1 – 2 grade. La munte sunt anuntate ploi de scurta durata mai ales la inceputul intervalului si dupa data de 6 noiembrie.
1 noiembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.