Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi de iunie in aproape toata tara si averse izolate

Temperaturi de iunie in aproape toata tara si averse izolate

Luni avem inca o zi neobisnuit de calda, dar cu mai multi nori si conditii de ploaie prin vest, nord si la munte. Maximele depasesc 20 de grade aproape peste tot si ajung la 27 de grade.

In Dobrogea si Baragan gasim vreme buna, desi se innoreaza din cand in cand, iar vantul devine activ la malul marii.

Temperaturile nu mai urca la fel de mult ca duminica, cand s-au atins si 29 de grade; dar chiar si asa, va fi mult mai cald decat in mod normal. si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Muntenie, va fi in continuare nefiresc de cald pentru final de octombrie. O sa avem atmosfera placuta, soare, innorari trecatoare si 23-24 de grade dupa pranz.

In nordul Moldovei si in Bucovina, se mai aduna norii si s-ar putea sa lase cativa stropi, mai ales in prima parte a zilei. Vor fi si perioade cu soare, iar maximele vor urca spre 23-24 de grade - valori cu mult peste cele obisnuite perioadei.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, avem atmosfera cam schimbatoare, cateva averse slabe, dar si scurte momente insorite. Regimul termic este unul mai potrivit pentru inceputul verii.

Si in tinuturile vestice se face foarte cald, se ating 25-26 de grade, mai sunt ceva conditii de ploaie dimineata. Apoi apare si soarele, dar vantul ramane destul de insistent. Pana la ora 9 se mentine codul galben de vant pentru judetele Arad si Caras-Severin, pe unde vr fi rafale de 60-70 Km/h.

Si in Transilvania, temperaturile urca simtitor; depasesc 20 de grade chiar si in depresiuni si ajung la 25-26 de grade in vestul provinciei. Se mai aduna norii, la munte s-ar putea sa vina o aversa, doua, iar in zonele de creasta vantul va sufla cu putere.

Si in zona Olteniei o sa avem temperaturi peste asteptari de mari. Se face mai cald decat ieri; mai vin ceva nori si pe aici, dar e putin probabil sa ploua.

Se mai innoreaza si in tinuturile vestice, dar in ansamblu avem timp frumos si temperaturi foarte ridicate pentru aceasta data, dar in usoara scadere fata de ziua trecuta, cand au fost si 28 de grade prin Lunca Dunarii.

In Bucuresti, astazi avem soare cu nori, vant domol si o maxima cu aproape 10 grade peste valoarea normala.

La munte, astazi se face mai cald decat ieri; dar apar si ceva nori, iar in Carpatii Occidentali si in Meridionali sunt posibile averse slabe, trecatoare. si tot aici, la altitudini mari, vantul sufla tare, cu peste 70-80 KM/h.
29 octombrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.