Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo anunta ca se incalzeste

Prognoza meteo anunta ca se incalzeste

Vremea pe 26 octombrie marcheaza o crestere a temperaturilor, pana la 21 de grade. Prognoza meteo anunta astfel o reincalzire care va duce la un weekend cu timp frumos. in Bucuresti sunt 20 de grade ziua.

In zonele montane innorarile vor fi persistente, iar vantul va continua sa prezinte intensificari. in prima parte a noptii va ninge local, in special in nordul Carpatilor Orientali si pe crestele Meridionalilor, iar la peste 1500 m altitudine vor fi rafale de 80...90 km/h si trecator va viscoli. Apoi, treptat, vantul va mai diminua, iar ninsorile se vor transforma in lapovita sau ploaie, favorizand izolat producerea de polei. Temperaturile minime, mai ridicate decat in noaptea precedenta in aproape toata tara, dar in special in vest, se vor incadra intre 0 si 9 grade. Spre dimineata, pe arii restranse va fi ceata.

Vineri, vremea se va ameliora si se va incalzi in aproape toata tara. Cerul va fi mai mult noros in Maramures, in nordul si in estul Transilvaniei, dar numai izolat va ploua slab. in restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare. Vantul, in diminuare fata de intervalul anterior, va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana inalta, insa rafalele nu vor mai depasi 70...75 km/h si temporar in Moldova, cu viteze de pana la 45...50 km/h.

Conform ANM, temperaturile maxime se vor incadra intre 10...11 grade in zonele depresionare din nord-vest si centru si 20...21 de grade in Campia Romana si in Lunca Dunarii; minimele termice vor fi cuprinse intre -3 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 12...13 grade in Dealurile Banatului. Mai ales noaptea, se va forma local ceata. Presiunea atmosferica va creste in regiunile centrale, sudice si de rasarit, iar in rest va fi in scadere.
25 octombrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.