Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 22 octombrie - 4 noiembrie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 22 octombrie - 4 noiembrie 2018

Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in Romania in intrevalul 22 octombrie- 4 noiembrie. Temperaturile scad dramatic in fiecare regiune a Romaniei.

In Banat pana in data de 25 octombrie, temperaturile maxime vor fi in scadere de la valori, in medie, de 16...17 grade, la medii in jurul a 12 grade. Apoi, vremea se va incalzi pana la sfarsitul primei saptamani, cand media regionala a maximelor va fi de 22...23 de grade. in cea de-a doua saptamana, temperaturile diurne vor fi din nou in scadere, pana la medii de 16...17 grade. Variatiile minimelor termice vor fi similare cu cele ale maximelor. Acestea vor fi in scadere de la medii de 7...8 grade, la valori in jurul a 3 grade la mijlocul primei saptamani, iar pana in data de 28 octombrie vor creste din nou pana la medii de 10...11 grade. in a doua saptamana, temperaturile nocturne vor scadea pana la valori medii de 6...7 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pana in data de 25 octombrie si in intervalul 28-31 octombrie.

Pana in data de 25 octombrie, in Crisana media regionala a temperaturilor maxime va fi in scadere de la 16...17 grade, la valori in jurul a 11 grade, iar cea a minimelor de la valori in jurul a 7 grade, la 2...3 grade. Apoi, pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor fi in crestere spre medii regionale ale maximelor de 22...23 de grade si ale minimelor de 9...10 grade. in a doua jumatate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinta de scadere pana la medii ale valorilor maxime diurne de 15...16 grade si ale valorilor minime nocturne in jurul a 6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pana la mijlocul primei saptamani si in intervalul 28-31 octombrie.

In Transilvania pana in data de 25 octombrie, maximele termice vor fi in scadere de la medii de 14...16 grade, la valori in jurul a 8 grade. Treptat, vremea se va incalzi pana in data de 28 octombrie, cand media regionala a maximelor va fi de 20...21 de grade. in cea de-a doua jumatate a intervalului, temperaturile maxime diurne vor fi din nou in scadere spre medii de 14...15 grade. Minimele termice vor fi in scadere de la medii de 5...6 grade, la valori de -1...0 grade la mijlocul primei saptamani, iar pana in data de 28 octombrie vor fi din nou in crestere pana la medii de 5...6 grade. in a doua saptamana, temperaturile minime nocturne vor scadea pana la valori medii de 3...4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata pana in data de 26 octombrie, dar si in cea de-a doua saptamana, cu precadere in jurul datei de 30 octombrie.

Pana in data de 25 octombrie, in Maramures vremea se va raci treptat. Astfel, mediile regionale ale maximelor vor fi in scadere de la 15...16 grade, la valori in jurul a 9 grade, iar ale minimelor, de la 5...6 grade, la valori in jurul a 1 grad. Apoi, pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor fi in crestere spre medii regionale ale maximelor de 19...20 de grade si ale minimelor de 7...8 grade. in cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va fi din nou in scadere pana la medii ale valorilor maxime diurne in jurul a 15 grade si ale valorilor minime nocturne de 4...5 grade. Probabilitatea de ploaie se mentine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicata pana la jumatatea primei saptamani si in zilele de 30 si 31 octombrie.

In Moldova pana in data de 25 octombrie, maximele termice vor fi in scadere de la valori, in medie, de 14...15 grade, la medii in jurul a 10 grade. Apoi, vremea va intra intr-un proces de incalzire pana la sfarsitul primei saptamani, cand media regionala a maximelor va fi de 20...21 de grade. in a doua jumatate a intervalului, temperaturile diurne vor fi din nou in scadere treptata spre medii de 14...15 grade. Mimimele termice, cu usoare variatii, vor fi in scadere pana la mijlocul primei saptamani, de la medii de 5...7 grade, la valori in jurul a 2 grade, iar pana in data de 29 octombrie vor creste din nou pana la valori, in medie, de 8...9 grade. in a doua saptamana, temperaturile nocturne vor fi in scadere treptata spre medii regionale in jurul a 6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in jurul datei de 24 octombrie si in zilele de 30 si 31 octombrie.

In Dobrogea temperatura aerului nu va avea variatii semnificative in primele zile ale intervalului, astfel incat media regionala a temperaturilor maxime se va mentine in jurul valorii de 17 grade, iar a minimelor va fi de 8...10 grade. in data de 25 octombrie vremea se va raci, media valorilor diurne se va situa in jurul a 13 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade. Ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani, temperatura aerului va fi in crestere si astfel, media regionala a maximelor va ajunge sa se situeze in jurul valorii de 20 de grade, iar a minimelor va fi de 11...12 grade. in a doua jumatate a intervalului, regimul termic va marca o scadere pana la o medie a valorilor diurne de 15...16 grade si a celor nocturne in jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in zilele de 24, 30 si 31 octombrie.

In Muntenia in primele doua zile ale intervalului, valorile maxime diurne vor avea medii in jurul a 18 grade, urmand ca in 24 si 25 octombrie vremea sa se raceasca pana la o medie de 13 grade. Apoi, din nou maximele termice vor fi in crestere de la o zi la alta pana in data de 28 octombrie, pana la o medie in jurul a 22 de grade. in cea de-a doua saptamana, mediile diurne vor fi in scadere treptata pana spre 16 grade in ultima zi de prognoza. Minimele vor fi in scadere de la o medie in jurul a 9 grade, spre 3 grade la mijlocul primei saptamani, iar apoi vor creste din nou, pana in data de 30 octombrie, spre medii de 8...9 grade. Pana la sfarsitul perioadei de prognoza temperaturile minime nocturne vor fi in scadere pana la valori medii regionale in jurul a 7 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in jurul datei de 24 octombrie, precum si in cea de a doua saptamana, in zilele 30 si 31 octombrie.

In Oltenia intervalul de prognoza va debuta cu medii regionale ale maximelor de 17...19 grade, apoi acestea vor marca o scadere pana in data de 25 octombrie, spre o medie in jurul a 12 grade. Pana la sfarsitul primei saptamani temperaturile maxime vor creste pana la valori, in medie, de 20...21 de grade. in a doua jumatatea a intervalului vremea se va raci treptat, astfel ca mediile regionale ale maximelor diurne vor cobori pana in jurul valorii de 15 grade. Minimele vor scadea de la o medie de 9 grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana in jurul unei medii de 4 grade in data de 25 octombrie, apoi vor creste din nou spre 9 grade, valoare ce se va mentine in perioada 29 si 31 octombrie. intre 1 si 4 noiembrie temperaturile minime vor fi in scadere usoara pana la o medie de 6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 24 octombrie, precum si in a doua saptamana de prognoza, mai ales in jurul datei de 30 octombrie.

La munte in intervalul 22-25 octombrie vremea se va raci, temperaturile maxime vor fi in scadere de la o medie de 8 grade la 0 grade, iar media minimelor nocturne va scadea de la 1 grad, spre -6 grade. Ulterior, vremea se va incalzi pana in data de 28 octombrie, maximele diurne vor creste pana la medii in jurul a 12 grade, iar minimele nocturne pana spre 5 grade. in cea de a doua saptamana de prognoza, temperatura aerului va fi in scadere usoara de la o zi la alta, astfel ca la sfarsitul intervalului, media maximelor se va situa in jurul a 8 grade, iar a minimelor va fi de 1...2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare in intervalul 22-25 octombrie, precum si in cea de a doua saptamana, mai ales in zilele de 29,30 si 31 octombrie.
23 octombrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.