Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vara caniculara, cu maxime de peste 35 de grade Celsius si nopti tropicale

Vara caniculara, cu maxime de peste 35 de grade Celsius si nopti tropicale

Vara caniculara, cu maxime de peste 35 de grade Celsius si nopti tropicale

Meteorologii avertizeaza ca aceasta vara va fi caniculra, cu zile de arsita si nopti tropicale, caracterizate de minime de 17 grade Celsius.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au mai precizat ca temperaturile vor depasi limitele normale, fiind o vreme deosebit de calda.

Se va inregistra un deficit de apa din sol in toata tara, care se va mentine pana in luna octombrie. In sudul, sud - estul si estul tarii, necesarul de apa va fi cu 35% sub limitele normale.

In restul tarii, pe termen scurt, rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna va fi satisfacatoare. De asemenea, culturile de porumb din aceste regiuni, umiditatea solului va inregistra limite optime.

Aceasta vara se va caracteriza de fenomene extreme, iar canicula se va manifesta pana la finele lunii august. Va ploua putin in Moldova, Baragan si Dobrogea, iar in restul tarii se vor semnala ploi normale, dar si averse cu tunete, fulgere si grindina. La acestea se adauga ploile torentiale si furtunile, caracteristice sezonului de vara.

Sursa: Adevarul, 4 iunie 2007

4 iunie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.