Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in weekend si cand se strica vremea! Meteorologii au anuntat cand vin ploile

Cum va fi vremea in weekend si cand se strica vremea! Meteorologii au anuntat cand vin ploile

Toamna ne-a incantat cu temperaturi ridicate, iar soarele ne-a rasfatat din plin, insa urmatoarele zile va aduce ploi, conform estimarilor facute de meteorologi.

Astfel, incepand cu 21 octombrie, valorile temperaturilor din termometre vor scadea drastic, iar ploile isi vor face simtite prezenta, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

In Crisana, pana duminica, vremea va fi frumoasa si calda, media temperaturii maxime fiind de 23 - 24 de grade. Apoi temperaturile vor scadea cu pana la 4 grade in medie pana in 24 octombrie, dupa care variatiile vor fi nesemnificative.

"Din data de 20 octombrie, vremea se va raci treptat, astfel ca temperaturile maxime vor scadea de la valori medii de 22 - 23 de grade spre medii de 13 grade, in data de 24 octombrie. Ulterior acestei date si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, variatiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Temperaturile minime vor creste de la 6 grade in medie, in primele zile ale intervalului, spre valori medii in jurul a 8 grade pana in data de 21 octombrie, apoi vor scadea pana spre 4 grade in medie pana in 24 octombrie, dupa care variatiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 21 -28 octombrie",
arata ANM.

De altfel, vremea se raceste in toata Transilvania. Daca in prima parte a intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat in mod obisnuit, media temperaturii maxime situandu-se in jurul a 22 de grade, ulterior vremea va deveni rece.

"In perioada 21-24 octombrie temperaturile maxime diurne vor scadea treptat pana spre o medie in jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25-28 octombrie. Minimele vor creste de la aproximativ 2 grade in medie, in prima zi a intervalului, spre medii de 6-7 grade in data de 21 octombrie, apoi vor scadea pana spre 3-4 grade in medie, in 23 octombrie. Ulterior acestei date si pana la finalul intervalului de prognoza, variatiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmand a se inregistra in medie valori in jurul a 2 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 19 octombrie, dar mai ales in perioada 23 -28 octombrie", arata ANM.

La munte, daca pana pe 18 octombrie temperatura medie diurna va fi de 14-15 grade, in zilele urmatoare vremea se va raci treptat, fapt ce va conduce la scaderea maximelor spre 6 grade, in medie, in data de 24 octombrie, apoi pana la sfarsitul intervalului de prognoza variatiile nu vor fi semnificative.  "Minimele vor creste usor si treptat pana spre medii de 5...6 grade in data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade in prima zi a intervalului de prognoza. Apoi vremea se va raci treptat pana spre valori medii de -2..0 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in intervalul 20-28 octombrie", arata ANM.
19 octombrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.