Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 15 - 28 octombrie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 15 - 28 octombrie 2018

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni, 15 octombrie, prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie, astfel ca putem afla cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani, in toate regiunile tarii.

Pana in data de 20 octombrie, in Banat regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, media temperaturii maxime fiind de 23…24 de grade. Ulterior acestei date, vremea va intra intr-un proces de racorire, astfel incat in zilele de 21 si 22 octombrie se vor inregistra temperaturi medii diurne de 18…19 grade, valori normale pentru a doua decada a lunii octombrie.

Din data de 23 octombrie si pana la sfarsitul intervalului, maximele se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, in medie, in jurul valorii de 13 grade. in ceea ce priveste parcursul minimelor, acestea vor creste de la 6…7 grade, in medie la inceputul intervalului, spre medii in jurul a 9 grade in perioada 18 – 21 octombrie, apoi vor scadea treptat spre valori medii de 6 grade in data de 24 octombrie, dupa care regimul termic nocturn nu se va modifica semnificativ.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 21-28 octombrie.

In Crisana in primele 6 zile ale intervalului vremea va fi frumoasa si calda, media temperaturii maxime fiind de 23…24 de grade. Din data de 20 octombrie, vremea se va raci treptat, astfel ca temperaturile maxime vor scadea de la valori medii de 22…23 de grade spre medii de 13 grade, in data de 24 octombrie. Ulterior acestei date si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, variatiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta.

In Transilvania prima parte a intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat in mod obisnuit, media temperaturii maxime situandu-se in jurul a 22 de grade. in perioada 21-24 octombrie temperaturile maxime diurne vor scadea treptat pana spre o medie in jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25-28 octombrie.

Minimele vor creste de la aproximativ 2 grade in medie, in prima zi a intervalului, spre medii de 6…7 grade in data de 21 octombrie, apoi vor scadea pana spre 3…4 grade in medie, in 23 octombrie. Ulterior acestei date si pana la finalul intervalului de prognoza, variatiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmand a se inregistra in medie valori in jurul a 2 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 19 octombrie, dar mai ales in perioada 23 -28 octombrie.

In Maramures in primele zile ale intervalului vremea va fi caracterizata de valori mai ridicate decat cele specifice perioadei, in medie urmand a se inregistra temperaturi maxime de 23…24 de grade pana in data de 19 octombrie.

Vezi si prognoza meteo in intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie. Afla cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani!

Prognoza meteo pentru perioada 15-28 octombrie pentru Banat
Pana in data de 20 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, media temperaturii maxime fiind de 23…24 de grade. Ulterior acestei date, vremea va intra intr-un proces de racorire, astfel incat in zilele de 21 si 22 octombrie se vor inregistra temperaturi medii diurne de 18…19 grade, valori normale pentru a doua decada a lunii octombrie.

Din data de 23 octombrie si pana la sfarsitul intervalului, maximele se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, in medie, in jurul valorii de 13 grade. in ceea ce priveste parcursul minimelor, acestea vor creste de la 6…7 grade, in medie la inceputul intervalului, spre medii in jurul a 9 grade in perioada 18 – 21 octombrie, apoi vor scadea treptat spre valori medii de 6 grade in data de 24 octombrie, dupa care regimul termic nocturn nu se va modifica semnificativ.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 21-28 octombrie.

In Moldova in primele 3 zile vremea va fi calda, apoi va avea loc un proces de racire ce va dura pana in data de 23 octombrie, dupa care regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ. in medie pe regiune, in perioada 15-17 octombrie vor fi temperaturi maxime de 23…24 de grade, apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, acestea vor scadea pana la 13…14 grade. Temperaturile minime vor fi in general in crestere pe parcursul primei saptamani cand vor avea valorii medii cuprinse intre 6 si 9 grade, dupa care vor scadea spre 4…5 grade, in medie.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 19 octombrie, dar mai ales in perioada 23-28 octombrie.

In Dobrogea vremea va fi calda in prima saptamana, apoi se va raci. Astfel, media maximelor se va situa in jurul valorii de 20 de grade pana in 20 octombrie; va scadea in zilele de 21 si 22 octombrie spre 16 grade, valoare ce se va mentine pana la finalul perioadei de referinta.

Minimele nocturne, in usoara crestere in primele 3 dimineti si in usoara scadere dupa aceea, se vor incadra pe parcursul primei saptamani in medie, intre 11 si 13 grade. O scadere de temperatura la valorile nocturne va avea loc si in cea de-a doua saptamana de prognoza, cand media minimelor va fi de 8…9 grade.

Ploi in general slabe cantitativ vor fi posibile incepand cu data de 18 octombrie, insa probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai ridicata in perioada 23-28 octombrie.

In Muntenia in intervalul 15 – 20 octombrie, temperatura va avea valori diurne mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei, urmand a se inregistra, in medie regionala, maxime in jur de 23 de grade. Apoi vremea se va raci, astfel ca media temperaturii maxime va cobori treptat spre 16 grade in data de 24 octombrie, valoare ce va caracteriza si perioada 25 -28 octombrie.

Minimele vor creste de la valori medii de 6…7 grade in data de 15 octombrie pana spre 8…9 grade, in medie, in data de 21 octombrie, apoi vor scadea, iar spre sfarsitul intervalului vor fi de 4…5 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in 18, 20 si 21 octombrie si in intervalul 23-28 octombrie.

In Oltenia pana in data de 20 octombrie, desi vor fi variatii in general nesemnificative de la o zi la alta, valorile termice vor caracteriza o vreme calda, urmand a se inregistra in medie, la scara regionala, 22…23 de grade. Ulterior acestei date, valorile maxime vor cobori treptat pana spre medii de 14 grade in 24 octombrie, pentru ca apoi, pana la sfarsitul intervalului de prognoza variatiile de la o zi la alta sa nu fie notabile.

Minimele vor creste de la o medie de 6…7 grade, in prima zi a intervalului de prognoza, pana spre valori medii in jurul a 9 grade in 21 octombrie, apoi vor scadea treptat pana spre 6 grade in 25 octombrie. in ultimele zile ale intervalului, variatiile temperaturilor minime vor fi neimportante.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in special in 21 octombrie si in perioada 23 -28 octombrie.

La munte in intervalul 15 – 18 octombrie temperatura medie diurna va fi de 14…15 grade. Ulterior acestui interval, vremea va intra intr-un proces de racire treptata ce va conduce la scaderea maximelor spre 6 grade, in medie, in data de 24 octombrie, apoi pana la sfarsitul intervalului de prognoza variatiile nu vor fi semnificative.

Minimele vor creste usor si treptat pana spre medii de 5…6 grade in data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade in prima zi a intervalului de prognoza. Apoi vremea se va raci treptat pana spre valori medii de -2..0 grade.
16 octombrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.