Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea 15 octombrie – 12 noiembrie 2018. Cand revin ploile in forta

Vremea 15 octombrie – 12 noiembrie 2018. Cand revin ploile in forta

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza pentru urmatoarele patru saptamani, intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie 2018.

Estimarile meteorologice pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata. Este estimata media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii fata de media perioadei 1993 – 2016.

Vremea se va mentine, in general, calda pe parcursul urmatoarelor patru saptamani, valorile termice situandu-se in limitele climatologice normale ale perioadei, reiese din prognoza speciala publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie 2018.

Din punct de vedere al precipitatiilor exista posibilitatea unui excedent, in debutul lunii noiembrie, mai ales in zonele de munte.

Astfel, in saptamana 15 – 22 octombrie, temperatura aerului se va situa peste normele climatologice ale perioadei in toata tara. Precipitatiile vor fi, in general, deficitare la nivelul intregului teritoriu.

Totodata, pe durata intervalului 22 – 29 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul termic al saptamanii in vestul teritoriului, cu posibilitatea de a fi usor mai ridicate in rest. Regimul pluviometric va fi, in general, apropiat de normalul saptamanii in regiunile sud-estice si excedentar in restul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, in saptamana 29 octombrie – 5 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa in jurul normelor climatologice specifice acestui interval in regiunile vestice si centrale, respectiv usor mai ridicate decat acestea in restul teritoriului.

Pe durata aceluiasi interval cantitatile de precipitatii vor fi, in general, apropiate de normalul perioadei, cu posibilitatea de a exista un usor excedent local in zonele de munte, precum si in regiunile sudice, estice si centrale.
15 octombrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.