Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 1 - 14 octombrie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 1 - 14 octombrie 2018

Potrivit meteorologilor, vremea se va incalzi in sudul ţarii. Temperaturile maxime vor fi in crestere, de la o medie de 18 grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana in jurul valorii de 27 de grade, pe 3 octombrie. Va urma o racire uşoara, cu o medie regionala a maximelor ce se va mentine constanta in jurul a 19 grade Celsius, pana la finalul celei de a doua saptamani de prognoza.

In Banat in prima saptamana a intervalului de prognoza regimul termic diurn va fi caracterizat prin variatii de la o zi la alta, iar temperaturile maxime in acest interval se vor incadra, in medie regionala, intre 18 si 22 de grade. Pe 8 octombrie, valorile termice vor scadea spre 16...17 grade, iar apoi vor marca o crestere treptata, astfel incat, intre 11 si 14 octombrie, media la nivelul intregii regiuni se va situa in jurul a 21 de grade.

Regimul termic nocturn va fi, de asemenea, alternant in prima parte a intervalului, iar temperaturile minime se vor incadra intre 5 si 10 grade, cu cea mai rece noapte pe 5 octombrie si cea mai calda pe 7 octombrie. Ulterior, valorile nocturne se vor mentine, constant, in jurul a 6...7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa, iar cel mai probabil ploi pe arii restranse si in general slabe cantitativ se vor semnala in jurul datei de 7 octombrie.

La inceputul intervalului, in Crisana vremea va fi apropiata de normal din punct de vedere termic, iar temperaturile maxime vor fi de 20...21 de grade. Apoi, regimul termic diurn va marca o scadere, astfel incat pe 4 octombrie media regionala va fi de 16 grade. intre 4 si 6 octombrie va avea loc o noua crestere de temperatura, spre 22 de grade, iar apoi o noua racire va determina, pe 8 octombrie, o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 15 grade. Va urma un nou proces de incalzire treptata, iar intre 11 si 14 octombrie se vor inregistra maxime de 20...21 de grade. in ceea ce priveste evolutia regimului termic nocturn, dupa o prima noapte racoroasa, cu minime de 6...7 grade, in medie, temperaturile vor creste spre 8...9 grade.

Racirea care va surveni ulterior va determina scaderea acestora spre 3...4 grade pe 5 octombrie. O noua incalzire se va concretiza prin valori de 9 grade pe 9 octombrie, pentru ca apoi, intre 10 si 14 octombrie, media temperaturilor nocturne sa se situeze in mod constant in jurul a 6 grade. Vor fi ploi la nivel local, posibil moderate cantitativ, pe 6 si 7 octombrie, iar in celelalte zile ale intervalului de prognoza probabilitatea de ploaie va fi redusa.

In Transilvania primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic, cu valori maxime de 19...21 de grade si minime nocturne in crestere, de la 4 la 8 grade. Apoi, intre 4 si 10 octombrie, vor urma perioade cu alternante termice, iar temperaturile diurne se vor situa intre 15 si 19 grade si cele nocturne vor fi cuprinse, in general, intre 2 si 5 grade.

Incepand cu 11 octombrie regimul temperaturii aerului va fi constant si se va concretiza prin medii diurne de 17...19 grade si nocturne 3...4 grade, apropiate de normele perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in jurul datei de 7 octombrie, iar in rest se va mentine redusa, anunţa prognoza ANM.

In primele zile ale intervalului de prognoza, in Maramures temperaturile maxime vor avea o evolutie oscilanta, cu variatii de la o zi la alta, dar se vor incadra in limitele normale ale perioadei, cu o medie regionala in jurul a 19 grade. Pe 4 octombrie vremea se va raci si media maximelor va scadea spre 15 grade, apoi se va incalzi din nou si se vor atinge 21 de grade pe 6 octombrie. Temperaturile vor scadea ulterior spre 15 grade, pe 8 octombrie, dupa care vor creste iar, astfel incat in intervalul 11 – 14 octombrie vor fi de 19...20 de grade, apropiate de normele perioadei.

Regimul termic nocturn va fi, de asemenea, alternant in prima parte a intervalului, cand temperaturile minime se vor incadra intre 3 si 9 grade, cu cele mai scazute valori in jurul datei de 5 octombrie si cele mai ridicate pe 2, 3 si 7 octombrie. Ulterior, intre 10 si 14 octombrie, valorile nocturne se vor mentine, constant, in jurul a 4...5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa in cea mai mare parte a intervalului, dar va ploua la nivel local in jurul datei de 7 octombrie si izolat pot fi ploi si pe 1,2, 6 si 8 octombrie.

La inceputul intervalului de prognoza in Moldova vremea va fi inca racoroasa, cu temperaturi de 18 grade ziua si 4 grade noaptea, apoi se va incalzi, iar pe 3 octombrie se vor inregistra maxime de 23 de grade si minime de 9...10 grade. Racirea care va urma va determina, in urmatoarele doua zile, medii termice de 16 grade la valorile maxime si 5 grade la valorile minime.

Vor urma alte doua zile cu temperaturi ceva mai ridicate, 19 grade si, respectiv 7 grade, iar in cea de a doua saptamana regimul termic nu va mai avea variatii semnificative si se va concretiza prin maxime de 16...18 grade si minime de 5...6 grade, in medie. Probabilitatea pentru ploi izolate si slabe cantitativ va fi mai riidcata in zilele de 1, 7 si 8 octombrie, iar in celelalte zile ale intervalului de prognoza va fi extrem de redusa.

In Dobrogea in primele zile vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat temperaturile maxime vor creste de la 19 la 23 de grade, iar cele minime de la 9 la 13 grade. Racirea ulterioara va determina un regim termic mai apropiat de cel normal la aceasta data, ce se va mentine pe tot parcursul intervalului 5 – 14 octombrie si care va fi caracterizat de valori diurne de 16...18 grade si nocturne de aproximativ 9 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa si doar pe 1 octombrie se pot semnala averse moderate cantitativ, iar ploi izolate si slabe mai pot fi si in jurul datelor de 2, 7 si 8 octombrie.

In Muntenia temperaturile maxime vor fi in crestere, de la o medie de 18 grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana in jurul valorii de 25 de grade, pe 03 octombrie. Apoi regimul termic diurn va marca o usoara scadere, iar media regionala a maximelor se va mentine constanta, in jurul a 19 grade, pana la finalul celei de a doua saptamani de prognoza.

Valorile termice nocturne vor marca usoare variatii pana in data de 04 octombrie, cand se vor situa, in general, intre 8 si 11 grade, dar se vor mentine relativ constante in cea de a doua saptamana, cand se vor situa intre 7 si 9 grade. in prima zi de prognoza vor fi ploi pe arii relativ extinse, apoi probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata doar in intervalul 07-09 octombrie.

In Oltenia in primele zile ale intervalului de prognoza regimul termic diurn va fi in crestere usoara de la o zi la alta, astfel incat temperaturile maxime vor atinge 24 de grade, pe 03 octombrie, pornind de la o valoare medie regionala de 16 grade in prima zi de prognoza. Ulteritor acestei date temperatura aerului va marca o scadere, iar in intervalul 4 – 14 octombrie nu vor mai fi variatii termice importante, iar valorile diurne vor fi de aproximativ 18...20 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii, dar pe intreg parcursul celor doua saptamani de prognoza se vor incadra, in medie, intre 7 si 10 grade. Ploi slabe, trecatoare se vor semnala cu o probabilitate mai ridicata in prima zi de prognoza si in intervalul 07-09 octombrie, iar in restul timpului conditiile de aparitie a ploilor vor fi reduse.

La munte in intervalul 1 – 7 octombrie regimul termic va avea o evolutie caracterizata prin oscilatii ale valorilor de temperatura, atat diurne cat si nocturne. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, in medie, intre 7 si 13 grade, iar cele minime se vor situa intre -1 si 4 grade.

Dupa 8 octombrie, valorile termice se vor mentine relativ constante, in jurul unor medii de 10 grade ziua si 1...2 grade noaptea, caracterizand o vreme apropiata de normal pentru aceasta perioada. Ploi slabe, locale, se vor semnala pe 7 – 8 octombrie, iar in rest probabilitatea pentru precipitatii se va mentine scazuta si doar pe 1 octombrie vor fi posibile ploi izolate.
1 octombrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.