Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 3 - 16 septembrie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 3 - 16 septembrie 2018

Pentru sudul tarii, in primele doua zile vremea va fi local calduroasa, cu maxime, in medie, de 29...30 de grade, apoi acestea vor scadea usor si se vor situa in perioada 5-9 septembrie la o medie de 26...27 de grade.

In restul intervalului regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge o medie in jurul a 25 de grade.

In Banat vremea va fi calda in prima zi, cu temperaturi maxime, in medie, de 28...29 de grade, dar in zilele de 4 si 5 septembrie se va racori, astfel ca maximele medii se vor situa in jurul a 24 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creste din nou, iar in intervalul 7-9 septembrie se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei.

In cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 25...26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea usoare variații si se vor incadra, in medie, intre 13 si 16 grade, cu cele mai scazute valori in ultimele nopți. in primele zile ale intervalului vor fi averse, local insemnate cantitativ in 3 si 4 septembrie, dar ploi trecatoare, slabe, vor fi posibile si in perioada 8-12 septembrie.

In Crisana prima zi a intervalului va debuta cu vreme calda si temperaturi maxime, in medie, in jurul a 29 de grade, apoi valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii de 24 de grade. Din 6 septembrie vremea se va incalzi treptat, astfel ca in intervalul 7-9 septembrie vor fi maxime, in medie, de 27...28 de grade, valori mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei.

In cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 25...26 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variații si se vor incadra, in medie, intre 12 si 16 grade, cu cele mai scazute valori in ultimele nopți. in primele zile ale intervalului vor fi averse, local insemnate cantitativ in 3 si 4 septembrie, dar ploi slabe, trecatoare vor fi posibile si in perioada 9-11 septembrie.

In Transilvania vremea va fi calda in prima zi, cu temperaturi maxime, in medie, de 30 de grade, dar in perioada 4-6 septembrie maximele vor fi in scadere spre o medie de 24...25 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creste usor, astfel ca in intervalul 7-9 septembrie se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. in cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 25...26 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea usoare variații si se vor incadra, in medie, intre 10 si 14 grade, cu cele mai scazute valori in ultimele nopți. in perioada 3-6 septembrie, temporar vor fi averse, izolat insemnate cantitativ, in timp ce in restul intervalului doar trecator vor fi posibile ploi slabe.

In Maramures prima zi a intervalului va debuta cu vreme deosebit de calda si temperaturi maxime, in medie, in jurul a 31 de grade, apoi valorile termice diurne vor fi in scadere spre medii de 25...26 de grade. in intervalul 7-9 septembrie vremea se va incalzi treptat, astfel maximele vor ajunge la o medie de 27...28 de grade, valori mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei.

In cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 24...25 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variații si se vor incadra, in medie, intre 11 si 15 grade, cu cele mai scazute valori in ultimele nopți. in primele zile ale intervalului vor fi averse, izolat insemnate cantitativ, in timp ce in restul intervalului doar trecator vor fi posibile ploi slabe.

In Moldova vremea va fi local calduroasa in primele doua zile, cand se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, de 30...31 de grade, apoi acestea vor scadea, pana la medii de 26...27 de grade in intervalul 6-12 septembrie, valori in continuare mai ridicate decat cele specifice perioadei.

Incepand cu 13 septembrie valorile termice diurne vor scadea usor spre o medie de 24 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendința de scadere usoara si treptata dea lungul celor doua saptamani, de la o medie de 16 grade, pana la 12 grade in ultimele nopți. Ploi slabe, trecatoare, vor fi in zilele de 5 si 6 septembrie, dar posibil si in perioada 11- 14 septembrie.

Potrivit ANM, in Dobrogea in primele doua zile vremea va fi local calduroasa, cu maxime, in medie, de 29...30 de grade, apoi acestea vor scadea usor si se vor situa in perioada 5-9 septembrie la o medie de 26...27 de grade. in restul intervalului regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge o medie in jurul a 25 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea o tendința de scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani, in medie, de la 20 pana la 16 grade, in ultimele nopți. Ploi slabe, trecatoare, vor fi in zilele de 5 si 6 septembrie, dar posibil si in perioada 11- 14 septembrie.

In Muntenia vremea va fi calduroasa in prima zi, cand se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, de 32 de grade, apoi acestea vor scadea, pana la medii de 28...29 de grade in intervalul 4-11 septembrie, valori in continuare mai ridicate decat cele specifice perioadei.

Incepand cu 12 septembrie valorile termice diurne vor scadea usor spre o medie de 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendința de scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani, in medie, de la 17 pana la 13 grade, in ultimele nopți. Ploi slabe, trecatoare, vor fi in perioada 4-6 septembrie, dar posibil si in perioada 12-14 septembrie.

Vremea va fi calduroasa in prima zi, cu o medie regionala a temperaturilor maxime de 30 de grade, dar in ziua 4 septembrie se va racori, astfel ca maximele se vor situa, in medie, in jurul a 24 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creste din nou spre o medie de 28 de grade, in intervalul 6-9 septembrie, cand se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei.

In Oltenia in cea de a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmand a atinge in medie 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendința de scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani, in medie, de la 17 pana la 13 grade, in ultimele nopți. in primele doua zile ale intervalului vor fi averse, pe arii restranse insemnate cantitativ in 3 si 4 septembrie, dar ploi trecatoare, slabe, vor fi posibile si in perioada 8-14 septembrie.

La munte temperatura aerului nu va avea variații semnificative de-a lungul celor doua saptamani, astfel ca, in medie, maximele vor fi cuprinse intre 14 si 17 grade, iar minimele intre 7 si 11 grade.

In perioada 3-6 septembrie vor fi averse care pe arii restranse vor fi insemnate cantitativ, in timp ce in restul intervalului, local si temporar, vor aparea ploi in general slabe.
4 septembrie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.