Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturile se mentin ridicate

Temperaturile se mentin ridicate

Miercuri avem temperaturi peste mediile perioadei si o amiaza calduroasa, cu disconfort termic ridicat in sud si sud-est. Mai vin cateva serii de averse la deal, la munte si pe zone restranse in Oltenia, Muntenia si Transilvania.

In rest: soare, un vant mai intens in estul si sud-estul tarii si maxime de la 24, la 33 de grade.

In Dobrogea si Baragan se anunta soare si temperaturi ridicate, iar aerul va fi greu de respirat la orele pranzului. Vantul va avea unele poniri. si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei avem atmosfera insorita, se inteteste vantul, iar dupa pranz se face foarte cald si apare disconfortul termic.

In nordul Moldovei si in Bucovina se anunta o zi foarte frumoasa: soare, cativa nori de vreme buna si doar pe la munte sunt anuntate cateva averse. Temperaturile scad putin fata de ziua trecuta.

In nordul Transilvaniei si in Maramures predomina timpul frumos si doar in zonele inalte sunt anuntate ploi zgomotoase. Se incalzește usor si la amiaza vor fi cel mult 29 de grade Celsius.

In vestul tarii, atmosfera va fi insorita si temperaturile vor creste usor. Maximele urca pana la 30 de grade Celsius.

In centrul Romaniei se anunta vreme buna in vestul provinciei si doar in partea estica si la munte vin averse vantul se va inteti in timpul ploilor. La amiaza se vor inregistra 30 de grade Celsius, in regiunile vestice.

In Oltenia, o sa ploua in regiunile de deal si de munte si doar sporadic in rest. Se incalzeste usor si maximele vor ajunge pe la 29 - 30 de grade.

In tinuturile sudice predomina vremea frumoasa si doar in zonele inalte pot sa vina cateva ploi zgomotoase. Va fi foarte cald, la amiaza se ating 32-33 de grade Celsius si disconfortul termic va creste.

In Bucuresti avem vreme foarte calda in continuare. Se ating 32 de grade la umbra, creste zapuseala, iar spre seara e posibil sa cada cativa stropi de ploaie. Joi prindem o zi insorita, cu stres termic accentuat pe la amiaza, cand temperaturile ajung tot pe la 32 de grade.

Vineri aerul se incinge si mai tare, nu prea zarim norii, iar maxima urca spre 34 de grade, la umbra. si sambata o sa fie foarte cald, vom avea atmosfera sufocanta dupa pranz si un vant ceva mai activ.

Miercuri aversele apar local in zona Carpatilor Meridionali si Orientali; in timp ce in masivele din vestul tarii va fi timp frumos. Ziua de joi ne-aduce atmosfera placuta si temperaturi in usoara crestere. Spre seara vin ploi de scurta durata, pe zone restranse din Muntii Banatului si din Carpatii Meridionali. si vineri avem vreme buna; iar ploile apar sporadic, in Muntii Banatului si in zona Carpatilor Meridionali.

Sambata, instabilitatea creste, aversele se inmultesc in masivele din vestul si nordul tarii, dar pot sa apara trecator si in restul zonei montane.

Pentru cei aflati pe litoral, vestile sunt foarte bune. Astazi avem soare si vreme calda, cu pana la 31 de grade, prin statiuni. Joi tot cer senin si temperaturi ridicate, insa vantul devine mai insistent.

Ziua de vineri ne-aduce vreme superba. Cerul se pastreaza curat, briza va fi placuta, iar temperaturile vor urca din nou spre 30 de grade. Sambata ramanem cu atmosfera insorita si calda, dar se inteteste putin vantul.
29 august 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.