Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / ANM: Temperaturi medii peste normele climatologice si ploi in zonele montane, in urmatoarele patru saptamani

ANM: Temperaturi medii peste normele climatologice si ploi in zonele montane, in urmatoarele patru saptamani

Valorile termice medii prognozate de catre meteorologi pentru urmatoarele patru saptamani se vor situa, in general, peste normele climatologice ale intervalului, in timp ce, la nivel de precipitatii, estimarile arata cantitati excedentare mai ales local in zonele de munte, arata prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pana pe data de 24 septembrie.

Conform specialistilor, in saptamana 27 august - 3 septembrie, temperaturile medii se vor situa in jurul normei climatologice sau pot fi usor mai scazute decat acesta local in vestul tarii, dar in general mai ridicate decat normalul perioadei in restul teritoriului, cu abateri mai mari indeosebi in regiunile estice. De asemenea, cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare local in centru, sud-vest si la munte si deficitare in restul teritoriului, indeosebi in regiunile estice si sud-estice.

In saptamana 3 - 10 septembrie, mediile valorilor termice vor fi peste norma climatologica a saptamanii in cea mai mare parte a teritoriului, local mai ridicate in jumatatea de vest. Totodata, in cea mai mare parte a tarii, regimul pluviometric se va incadra in general in limitele normale ale perioadei.

In privinta prognozei din saptamana 10 - 17 septembrie, meteorologii estimeaza ca temperatura aerului va avea valori in general mai ridicate decat normalul climatologic al saptamanii, local cu abateri mai mari in jumatatea de vest a tarii. in plus, precipitatiile vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului, local usor excedentare indeosebi in zonele de munte.

Pe durata saptamanii 17 - 24 septembrie, specialistii anticipeaza valori termice in general mai ridicate decat normalul climatologic al perioadei, cu abateri mai mari in nord-vest. Precipitatiile pot fi usor excedentare, local in zonele montane si in regiunile vestice, centrale si estice, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Estimarile meteorologice pentru urmatoarele patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizeaza ANM.
28 august 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.