Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea ramane calda, cu temperaturi in crestere, dar si cu reprize de ploaie, in intervalul 27 august - 2 septembrie

Vremea ramane calda, cu temperaturi in crestere, dar si cu reprize de ploaie, in intervalul 27 august - 2 septembrie

Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele doua saptamani (27 august - 9 septembrie) o vreme calda, cu temperaturi medii diurne in crestere chiar si in primele zile ale lunii septembrie, in timp ce la capitolul precipitatii, acestea vor fi prezente pe arii mai extinse spre finalul lunii august si doar sporadic dupa 2 septembrie, reiese din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicate luni.

In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, regimul termic diurn va fi in crestere usoara de la o zi la alta, astfel incat temperaturile maxime vor atinge 31 de grade, pe 31 august si 1 septembrie, pornind de la o valoare medie regionala de 22 - 23 de grade in prima zi de prognoza. in intervalul 2 - 9 septembrie nu vor mai fi variatii termice importante, iar valorile diurne vor fi de aproximativ 28 - 29 de grade. Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii, dar pe intreg parcursul celor doua saptamani de prognoza se vor incadra, in medie, intre 14 si 16 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor pe arii relativ extinse si mai insemnate cantitativ va fi ridicata in prima zi, iar apoi doar izolat se vor mai semnala ploi slabe, in intervalul 2 - 9 septembrie.

In Crisana, temperaturile maxime vor fi in crestere, de la o medie de 24 de grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana in jurul valorii de 30 de grade, pe 31 august si 1 septembrie. Ulterior, regimul termic diurn va marca o usoara scadere, iar media regionala a maximelor se va mentine constanta, in jurul a 28 de grade, pana la finalul celei de-a doua saptamani de prognoza. Valorile termice nocturne vor marca usoare variatii in prima saptamana, cand se vor situa, in general, intre 13 si 16 grade, dar se vor mentine relativ constante in cea de-a doua saptamana, cand se vor situa in jurul unei valori medii de 14 grade. in prima zi a intervalului de prognoza vor fi averse pe arii relativ extinse, iar dupa data de 1 septembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, probabilitatea pentru ploi slabe, pe arii restranse, va fi ridicata aproape in fiecare zi.

In Transilvania, intre 27 si 30 august, vor fi temperaturi maxime de 27 - 28 de grade, caracterizand o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic. Pe 29 - 30 august valorile diurne vor fi usor mai ridicate, spre 29 - 30 de grade, in medie, apoi vor marca o scadere, astfel incat intre 4 si 9 septembrie se vor situa in jurul unei valori medii de 26 de grade, apropiata de norma perioadei. Temperaturile minime vor fi mai ridicate in primele zile ale intervalului de prognoza, cand media acestora va fi de aproximativ 15 grade. Ulterior, acestea vor scadea usor, iar intre 30 august si 9 septembrie vor fi cuprinse intre 11 si 13 grade. Averse pe arii mai extinse si mai importante cantitativ vor fi pe 27 si 28 august, dupa care probabilitatea pentru ploi de scurta durata, pe arii restranse, va creste dupa data de 2 septembrie.

In Maramures, in decursul primei saptamani de prognoza, vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, astfel incat maximele diurne vor creste de la 26 de grade in prima zi, spre 29 - 30 de grade, pe 31 august si 1 septembrie. Ulterior, regimul termic diurn va fi in usoara scadere, iar in intervalul 3 - 9 septembrie se va concretiza prin valori medii de 26 - 27 de grade, apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Media temperaturilor minime va avea o evolutie oscilanta, cu valori ce vor scadea de la 15 grade in prima zi, spre 12 - 13 grade, pe 30 si 31 august, pentru ca ulterior, intre 1 si 3 septembrie, sa creasca din nou, spre 14 grade. in cea de-a doua saptamana regimul termic nocturn nu va mai avea variatii semnificative si media minimelor se va situa in jurul a 13 grade. Vor fi averse in prima zi a intervalului de prognoza, pe arii mai restranse si in a doua zi, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, trecatoare, va creste din nou dupa data de 1 septembrie.

In Moldova, in intervalul 27 august - 2 septembrie, temperaturile maxime vor avea variatii de la o zi la alta si se vor situa, in medie, intre 27 si 30 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 28 si 31 august, precum si pe 1 septembrie. Dupa aceasta data, regimul termic diurn se va mentine constant si se va caracteriza prin valori medii apropiate de normele perioadei, de aproximativ 26 de grade, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza. Temperaturile minime nocturne, de aproximativ 17 grade la inceputul intervalului de prognoza, vor scadea spre 14 grade, pe 30 si 31 august, iar in prima decada a lunii septembrie se vor situa, in medie, intre 14 si 16 grade. Pe 28 august se vor semnala averse la nivel local, iar pentru celelalte zile ale intervalului de prognoza se estimeaza ca probabilitatea pentru ploi slabe, trecatoare, va fi mai ridicata dupa data de 2 septembrie.

In Dobrogea, in prima saptamana a intervalului de prognoza, temperaturile maxime se vor situa in jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizand o vreme calda, chiar calduroasa in orele amiezelor. Ulterior, in intervalul 3 - 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scadere si media maximelor, apropiata de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade. Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii pe parcursul celor doua saptamani ale prognozei, dar tendinta generala va fi de scadere, de la aproximativ 20 de grade la inceput, spre 17 grade la finalul celei de-a doua saptamani. Pe parcursul primei saptamani a intervalului de prognoza nu se vor semnala precipitatii, iar in cea de-a doua saptamana apar conditii pentru ploi slabe, trecatoare.

In Muntenia, vremea va fi calduroasa pana pe data de 3 septembrie, iar temperaturile medii diurne vor avea variatii de la o zi la alta, dar se vor situa, in general, intre 30 si 33 de grade. Apoi, vremea se va racori, maximele termice vor marca o scadere pana la valoarea de 28 de grade, valoare ce se va mentine constanta in intervalul 4 - 9 septembrie. in prima parte a intervalului de prognoza, media temperaturilor minime va fi de 18 grade, urmand ca intre 30 august si 1 septembrie temperatura medie nocturna sa se situeze in jurul valorii de 17 grade. in intervalul 2 - 9 septembrie, minimele termice se vor mentine relativ constante, in jurul valorii de 15 grade. Vor fi ploi slabe, de scurta durata, intre 27 si 29 august, precum si in intervalul 2 - 9 septembrie, insa acestea se vor semnala doar pe arii restranse.

In Oltenia, in prima saptamana, vremea va fi calda. Temperaturile medii diurne vor creste treptat, de la 27 de grade pe data de 27 august, pana la 32 de grade pe 1 septembrie, apoi, in intervalul 2 - 4 septembrie, valorile termice vor marca o usoara scadere, pana la o medie de 28 de grade, care va ramane constanta pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Temperaturile medii nocturne se vor incadra intre 16 si 18 grade in intervalul 27 august - 3 septembrie, dupa care vor scadea usor si treptat, pana la o medie regionala de 14 - 15 grade, ce se va mentine constanta in intervalul 4 - 9 septembrie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe 27 august, cand aversele se vor semnala pe arii relativ extinse si, din nou, intre 3 si 9 septembrie, cand doar izolat si trecator, va ploua slab.

La munte, temperaturile medii diurne nu vor avea variatii semnificative de la o zi la alta si vor fi cuprinse intre 18 si 20 de grade, in prima saptamana a intervalului de prognoza. in saptamana a doua, pe fondul unei usoare tendinte de scadere a regimului termic, valorile termice se vor situa in jurul unei medii de 16 grade. in intervalul 27 august - 2 septembrie, temperaturile minime vor marca o scadere de la 12 grade in data de 27 august, pana spre 9 grade pe 30 august, apoi vor creste treptat de la o zi la alta, pana la 11 grade pe 1 si 2 septembrie. in cea de-a doua saptamana de prognoza, temperaturile nocturne se vor mentine constante, in jurul unor valori medii de 8 - 9 grade. Vor fi averse pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ pe 27 si 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurta durata va fi mai ridicata dupa 1 septembrie.
27 august 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.