Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Inundatii pe rauri din 11 judete, pana marti dimineata

Inundatii pe rauri din 11 judete, pana marti dimineata

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o atentionare Cod galben de inundatii, valabila pana marti dimineata, pe rauri din 11 judete din partea de vest si sud-vest a tarii.

Potrivit hidrologilor, pana pe 28 august, la ora 10:00, se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe raurile din bazinele hidrografice: Crisul Alb - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Hunedoara si Arad), Crisul Negru - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Bihor si Arad), Aries - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Alba si Cluj), Mures - afluentii aferenti sectorului aval confluenta Tarnave (judetele Alba, Sibiu, Hunedoara si Arad), Bega Veche, Bega, Timis - bazin superior amonte S.H. Lugoj, Poganis - bazin superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Gorj), Desnatui si Jiu - bazin superior si mijlociu (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).

INHGA precizeaza ca fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Gorj.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis duminica o atentionare Cod Galben de ploi torentiale si instabilitate atmosferica accentuata pentru 25 de judete din centrul, nordul, vestul si sud-vestul tarii, valabila pana luni seara.

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si local in Oltenia si in zona de munte. Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20-25 de litri/mp si izolat 40 - 60 de litri/mp.

Se vor afla in totalitate sub Cod galben 19 judete, respectiv: Maramures, Covasna, Harghita, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Timis, Arad, Bihor, Salaj, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Mures, Cluj, si partial 6 judete: Suceava, Neamt, Dambovita, Prahova, Arges, Valcea.
27 august 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.