Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 20 august - 02 septembrie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 20 august - 02 septembrie 2018

In Muntenia, vremea va fi calduroasa pana in data de 26 august, iar media valorilor termice diurne se va situa intre 31 si 33 de grade.

In urmatoarele doua zile se va raci, astfel ca in 28 august media temperaturilor maxime pe intreaga regiune va ajunge la 27 de grade, apoi vor mai fi doar usoare variatii in jurul valorii de 28 de grade. Media minimelor termice va fi in jurul valorii de 17 grade in prima saptamana si mai scazuta, de aproximativ 14…15 grade, in cea de a doua.

In Oltenia, in prima saptamana valorile termice diurne vor caracteriza o vreme calduroasa, media lor situandu-se in jurul valorii de 32 de grade. in cea de a doua saptamana se va raci, iar temperaturile maxime vor fi, in medie, intre 26 si 28 de grade. Minimele diurne vor avea o evolutie asemanatoare, pana in data de 27 august media lor se va situa in jurul valorii de 17 grade, apoi va fi de doar 13…14 grade.

In Transilvania in intervalul 20 – 25 august vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada, calduroasa dupa-amiaza in zona de campie a regiunii, iar media regionala a maximelor va fi de 30…31 de grade. Ulterior, pana in data de 28 august, maximele vor cobori pana spre 24 de grade, apoi pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani temperaturile diurne vor creste usor si vor atinge 25…26 de grade, in medie.

Temperaturile minime nu vor varia in prima saptamana semnificativ, media regionala fiind de 14….15 grade. Ulterior valorile medii ale temperaturilor nocturne vor cobori spre 10 grade in data de 28 august, pentru ca apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, variatiile sa nu fie notabile, media regionala urmand a se situa in jurul valorii de 11 grade. Vor fi averse in fiecare zi, dar mai ales intre 23 si 28 august, cand vor fi pe arii extinse si mai importante cantitativ.

In Maramures vremea va fi calduroasa in intervalul 20-24 august, cand temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 32 de grade. Din data de 25 august, vremea se va afla intr-un proces de racire care va conduce la scaderea mediilor temperaturii maxime pana spre 24 de grade, in zilele de 27 si 28 august. Ulterior, maximele termice vor creste treptat, pana la o medie de cel mult 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 15…16 grade in prima saptamana, apoi va scadea spre medii in jurul a 10 grade in 29 august. Dupa aceasta data media minimelor nocturne va fi relativ constanta, de 11…12 grade.

Vor fi averse in fiecare zi, dar mai importante cantitativ vor fi, cel mai probabil, cele din zilele de 26 si de 27 august.

In Moldova in prima saptamana de prognoza valorile termice diurne nu vor avea variatii importante, iar media lor se va situa in jurul valorii de 31 de grade. in primele doua zile ale celei de a doua saptamani vremea se va racori, astfel ca in data de 28 august media maximelor termice va fi de doar 25…26 de grade. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile nu se vor mai modifica semnificativ, iar media lor va atinge cel mult 27 de grade. Evolutia minimelor termice va fi asemanatoare, media lor va fi de 17…18 grade in prima jumatate a intervalului, in zilele de 27 si de 28 august va scadea cu aproximativ 3…4 grade, apoi nu se va mai modifica semnificativ si va fi de 13…14 grade.

Instabilitatea atmosferica va fi in general redusa. Exceptie vor face zilele de 26 si de 27 august cand probabilitatea ca aversele sa fie importante cantitativ si pe arii extinse va fi mare.

In Dobrogea pana in data de 26 august media maximelor termice va avea variatii intre 29 si 31 de grade, in urmatoarele doua zile va scadea cu aproximativ 4…5 grade, apoi va creste usor, dar, cel mai probabil, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, nu va mai depasi 28 de grade.

In Banat pana in data de 24 august vremea va fi calduroasa in orele amiezilor, media temperaturii maxime urmand a se situa in jurul valorii de 33 de grade. in urmatoarele trei zile valorile diurne vor scadea treptat, astfel ca in ziua de 27 august media pe intreaga regiune va fi de cel mult 25…26 de grade. Ulterior vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara, urmand ca pana spre sfarsitul intervalului media regionala sa fie de 28…29 de grade. in ceea ce priveste temperaturile minime, pana in data de 26 august, variatiile vor fi nesemnificative, media regionala situandu-se in jurul a 18 grade. Ulterior, acestea vor scadea pana spre medii de 12 grade in zilele de 28 si de 29 august, pentru ca pana la sfarsitul intervalului mediile temperaturiilor minime sa creasca usor si sa ajunga la 14 grade.

In Crisana prima saptamana a intervalului de prognoza vremea va fi calduroasa, media regionala a maximelor urmand a se situa in jurul valorii de 33 de grade. Ulterior, temperaturile maxime vor scadea si vor ajunge la medii de 24 de grade in 27 august, apoi pana spre sfarsitul celei de a doua saptamani vor creste usor si vor atinge 27…28 de grade, in medie.
Pana in data de 26 august valorile termice nocturne nu vor varia semnificativ, situandu-se in jurul mediei de 16 grade, apoi vor scadea spre medii de 11 grade, pentru ca ulterior, pana la sfarsitul intervalului, sa se atinga in medie valori de 12….13 grade.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata in intervalul 22…28 august, iar intre 25 si 27 august acestea vor fi mai insemnate cantitativ.

Pana in data de 26 august, la munte  valorile termice nu vor avea variatii semnificative, media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar a minimelor se va situa in jurul valorii de 11 grade. in urmatoarele zile se va resimti o racorire de aproximativ 4…5 grade, apoi temperaturile maxime, cat si cele minime, nu se vor mai modifica semnificativ.

21 august 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.