Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 6 - 19 august 2018

Prognoza meteo pentru perioada 6 - 19 august 2018

In Banat vremea va fi calduroasa in orele amiezilor aproape pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza. Media regionala a temperaturilor maxime diurne se va situa frecvent in jurul a 32 de grade, cu o usoara tendinta de scadere abia la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand se vor inregistra, in medie, 30 de grade. Valorile termice nocturne vor avea usoare variatii, dar se vor incadra, in general, intre 17 si 19 grade.

In Crisana regimul termic va caracteriza o vreme calduroasa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, astfel incat media maximelor se va situa intre 31 si 33 de grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra pe 9 si 10 august. O usoara scadere a temperaturii aerului se va produce la sfarsitul celei de a doua saptamani, cand media regionala a valorilor diurne va fi de aproximativ 29 de grade. Regimul termic nocturn va marca o usoara scadere in jurul datei de 8 august, cand se vor atinge, in medie, 15 grade, insa in restul intervalului va fi caracterizat prin valori minime de 16...17 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in prima zi a prognozei si, din nou, dupa data de 14 august. in celelalte zile, conditiile de ploaie vor fi reduse.

In Transilvania pe tot parcursul intervalului de prognoza vremea va fi mai calda decat in mod caracteristic acestei perioade in cea mai mare parte a regiunii. Prin urmare, media maximelor va fi de 29...30 de grade, cu o tendinta de scadere doar in jurul datei de 7 august si, din nou, la finalul celei de a doua saptamani, cand se va inregistra o medie regionala de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii, dar se vor situa, in general, intre 13 si 15 grade.

Ploile se vor semnala la nivel local pe 6 si 7 august, iar ulterior probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere abia dupa data de 14 august.

In Maramures vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, astfel incat temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 31 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 9 si 10 august. O tendinta de usoara scadere a regimului termic se va concretiza abia spre finalul celei de a doua saptamani, cand valorile diurne se vor situa in jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor fi de 15...16 grade, in medie, in cea mai mare parte a intervalului si doar pe 8 august vor fi usor mai scazute.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe 6 august si, din nou, dupa data de 14 august. in restul intervalului, conditiile de ploaie vor fi reduse.

In Moldova in prima zi a intervalului de prognoza se va inregistra o medie regionala a maximelor de aproximativ 30 de grade, insa pe 7 august vremea se va racori usor si temperaturile diurne vor scadea spre o valoare medie de 27 de grade. Ulterior vor creste din nou, spre 29 de grade in intervalul 8 – 10 august, iar din 11 august si pana la finalul celei de a doua saptamani se vor mentine constant in jurul a 30...31 de grade, caracterizand o vreme calduroasa. Temperaturile minime se vor situa in jurul a 18 grade la inceputul intervalului, apoi vor marca o scadere si intre 8 si 14 grade vor fi de 15...16 grade, iar ulterior vor creste din nou spre 18 grade.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta cu precadere pe data de 6 august, cand vor fi ploi pe arii mai extinse, dar si dupa 14 august, cand insa ploile se vor semnala doar izolat.

In Dobrogea vremea va fi calduroasa in prima zi a prognozei, dar si in intervalul 13 – 19 august, cand temperaturile maxime se vor situa in jurul unei medii regionale de 30...31 de grade. Un regim termic mai apropiat de cel normal pentru aceasta perioada se va inregistra intre 7 si 12 august, cand media temperaturilor diurne va fi de 28...29 de grade. Minimele nocturne vor scadea usor si treptat, de la 20...21 de grade la inceputul intervalului spre 17...19 grade intre 9 si 14 august, pentru ca ulterior, pana la finalul celei de a doua saptamani, sa creasca din nou spre 21 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferica va fi ridicat pe data de 6 august, iar in celelalte zile ale intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de redusa.

In Muntenia vremea va fi calduroasa pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu deosebire in prima zi si, din nou, dupa data de 13 august, cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 33 de grade. in rest, temepraturile maxime vor fi de aproximativ 31 de grade. Minimele termice vor fi in crestere in primele zile, cand se vor atinge medii de 17...18 grade, apoi vor marca o usoara scadere pana in jurul valorii de 15 grade pe 12 si 13 august, pentru ca ulterior sa creasca din nou, pana spre finalul celei de a doua saptamani de prognoza, spre valoarea de 18 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe data de 7 august, dar ploi slabe, pe arii restranse, vor fi posibile si in zilele de 17 si 18 august.

In Oltenia vremea va fi calduroasa in primele doua zile ale prognozei si, din nou, intre 13 si 19 august, cand media temperaturilor diurne va fi 31...32 de grade. in intervalul 8 – 12 august se va resimti o usoara scadere a regimului termic diurn, iar maximele se vor situa in jurul a 29...30 de grade. Minimele termice se vor situa intre 15 si 18 grade, valorile cele mai ridicate fiind de asteptat intre 6 si 10 august, precum si intre 14 si 19 august.

Probabilitatea pentru ploi slabe, pe arii restranse, va fi mai ridicata pe 7 saugust si, din nou, dupa data de 14 august.

La munte temperatura aerului, atat cea diurna cat si cea nocturna, nu va avea variatii semnificative de la o zi la alta pe intreg intervalul de prognoza. Media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi intre 11 si 13 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata la inceputul intervalului, in zilele de 6si 7 august si, din nou, in intervalul 14 – 19 august.
6 august 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.