Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Lunile iunie si iulie au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani in Romania. Nicio zi de canicula in aceasta vara

Lunile iunie si iulie au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani in Romania. Nicio zi de canicula in aceasta vara

Primele doua luni din aceasta vara au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani. in lunile iunie si iulie, aproape ca nu a fost o zi in care sa nu ploua in Romania, iar meteorologii spun ca vara aceasta este una atipica pentru toata emisfera nordica fara zile caniculare.

"Trebuie sa incadram tot ce s-a intamplat in Romania in contextul a tot ceea ce s-a intamplat in emisfera nordica in aceasta vara. Manifestarile din lunile iunie si iulie au fost total atipice. Au fost diferente foarte mari de vreme de la o zona la alta, in Europa, cu precipitatii foarte multe in unele tari, in timp ce in altele au fost valuri de caldura foarte mare. Din cauza acestor fluctuatii atipice, si prognozele pe termen lung sunt foarte greu de estimat. in acest context, daca locuitorii din Europa de nord si de nord-vest si o parte din Europa centrala s-au confruntat cu seceta puternica, in partea de sud-est si central sudica a continentului a dominat un camp de presiune atmosferica scazuta, iar ploile au fost bogate, generate de manifestari de instabilitate atmosferica", a declarat, Teodora Cumpanasu.

Totusi, exista zone din Romania unde precipitatiile au fost foarte scazute.

"Chiar daca pare greu de crezut, in contextul in care in aproape toata tara a plouat foarte mult in primele doua luni de vara, exista zone din Baragan si mai ales din Dobrogea unde ploile au fost putine si insuficiente pentru agricultura", a mai explicat Teodora Cumpanasu.

Meteorologul reaminteste fapul ca, pana in prezent, nu s-a inregistrat niciun episod de canicula.

"Regimul termic din lunile iunie si iulie a fost insa unul normal, si trebuie sa ne bucuram ca nu am avut canicula. in ultimii 8 ani nu a mai fost o vara atat de ploioasa", a mai explicat meteorologul ANM.
2 august 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.